Neked mennyire szimmetrikus az arcod?

június 26, 2018

Tudjátok mi a szép a szemnek? A szimmetria! Ez ilyen ösztönös, és elég általános dolog, hogy mi emberek annál szebbnek vélünk valamit, minél szimmetrikusabb. Kifejezetten igaz ez az emberi arcra. Mitől tartunk szépnek valakit? Biztos egyből eszetekbe jutott valaki, akit annak éreztek, akár saját magatok is. Az arányosság, a két orca szimmetriája adja azt, amit mi szépségnek tartunk.

Ezzel a szimmetriával játszottam egy kicsit, és elkészítettem a saját arcom szimmetriáit. És lám lám, máris lett két másik arcom, amikre ha ránézek, hasonlóak ugyan az eredetihez, de mégis milyen mások! Ebben a kis trükkben mutatkozik meg az én arcom kontrasztja, a szemöldökeim másabb formája - bár az amúgy is szembeötlő. :D

Eredeti kép

Bal arcom tükrözve
Jobb oldal tükrözve 
Egyébként elnézve a két képet, azt kell mondanom az original arcom egész egyforma, bár nagyon jól látszik, hogy nem azonos távolságra van a jobb és a bal szemem az orromtól, és a már fentebb említett szemöldök aszimmetria is nagyon szépen megjelenik a két képen.

Ironikus, hogy a szimmetriában látjuk a szépséget mégis minden ember életének, testének szerves része az aszimmetria. Gondoljunk csak arra, hogy a páros szerveink sem egyformák, a füleink sem pontosan ugyan azon helyen vannak, a szemeink sem egy síkban, az egyik kezünk és lábunk is erősebb, vagy ha egész puritánra vesszük a figurát, a női mellek épp úgy nem egyformák mint ahogy a férfiak heréi. Tehát a testünk teli s tele van eltérésekkel. Bizonyos esetekben pedig pont ezek az apró eltérések azok, amik különlegessé tesznek minket, ez az a hajszál ami elválaszt a tökéletességtől, és ez az a különbség, amit szerethetünk magunkban és egymásban is. :)

Ha Ti is kíváncsiak vagytok rá, mennyire szimmetrikus az arcotok, hogyan fest a jobb és bal oldala tükrözve, IDE kattintva megnézhetitek, csak egy szemből készült jó fotó kell hozzá. Ha elkészítettétek, küldjétek el kommentben! :)

0 megjegyzés