Kapszula gardrób - Milyen színtípusba tartozom?

május 28, 2018

Jó régen foglalkoztunk a témával, bevallom háttérbe szorult a gardrób téma az elmúlt idők történései miatt. De mivel már az év felénél járunk, és a "nincs mit felvennem" probléma az eddigi vásárlásaimmal még nem oldódott meg, így muszáj is és akarok is visszatérni, foglalkozni ezzel a problémával.


Mikor azt mondom, "nincs egy göncöm se", akkor ne úgy képzeljetek el hogy egy vegyes cuccokkal tömött ruhásszekrény előtt állok és a bőség zavarában azt érzem semmi se jó - ahogy ez rengeteg nőnél megesik. Képzeljetek el egy három fiókos komódot, aminek az alsó fiókja az épp nem használt évszak (téli) ruháival van megtömve illetve a "nem jó már rám de sajnálom kidobni, mert szeretném majd újra hordani egyszer" cuccokkal. A felső fiókban az alsónemű uralkodik, így egyetlen egy fiók marad minden másra. Nadrágok, felsők, itthoni és elmenős cuccok. Alig két karcsú kupac ruha. (Gondold csak át... Neked elférne minden ruhád egyetlen fiókban?...) Amikre ha ránézek, arra gondolok, valójában egyiket se szeretem, s valahogy egyikben sem érzem jól magam. Szívem szerint néhány - de tényleg néhány - kivétellel mind kidobnám. Ám akkor már végképp nem lenne mit felvenni. 

Tehát a probléma égető, muszáj most nagyobb fokozatra kapcsolnom, és vásárolnom. Ténylegesen feltölteni a ruhatáram, legalábbis most egyelőre a nyári, lengébb szekciót. Ezért holnap délelőtt vásárlókörútra indulok. De hogy minél nagyobb esélyt adjak a sikernek, és ne depressziósan, a saját testemből sokszorosan kiábrándulva térjek haza üres kézzel (hja nem üressel, a gyereknek egy-két cucc azért biztos befigyelne) úgy döntöttem, más szemszögből közelítem meg az előretervezési folyamatot.

Az utóbbi hónapokban egyre többször botlottam bele ebbe a színtípus, évszaktípus témakörbe. Facebookon, a tévében és Instagramon is sorra visszaköszönt a dolog, így ideje volt venni az Univerzum üzenetét, és kicsit foglalkozni a témával. Hosszasnak nem mondható kutatás után megállapítottam, hogy NYÁR típus vagyok (hamvas szőkésbarna haj, vízszínű szem a pupilla szélén sötét karikával, semleges arcbőr). Tehát a hideg, világos és tompa színek tartoznak hozzám. A pasztell árnyalatok, a kék színek, semmi élénk vagy meleg tónus. A kék meg se lep egyébként, világ életemben minden árnyalata vonzott, nem hiába a kedvenc színem. S mindez miért fontos?

Nos, eddig arra koncentráltam, milyen konkrét ruhadarabok kellenek, úgy mint kardigán, farmer, póló, stb.. viszont most a színekre fogok koncentrálni. Nem úgy megyek be a boltba, hogy X dolgot keresek, hanem hagyom hogy a szemem a színeimhez vigyen. És ha már ott vagyok, akkor jöhet a válogatás. Úgy döntöttem, most picit elengedem a gardrób listám, több dolgot felpróbálok, olyat is amit amúgy lehet le se emelnék a polcról, és tudatosan impulzus vásárolok

Természetesen nem véletlen ez az egymásnak ellentmondó szópáros, valahogy úgy tudnám leírni, hogy megpróbálok ésszerű kereteken belül a megfelelő színvilágból vegyesen vásárolni. Úgyis mindenféle ruhanemű kell, nadrág, felső, blúz, ruha, szoknya és persze cipő is. Jelenleg ami a testalkatom illeti, mit is mondhatnék, jó ideig nem akartam nagyobb beruházást ruha ügyben, mondván én erre a testméretre nem vásárolok, nem rendezkedek be ehhez mert ez átmeneti! Aha... persze... már 2 éve átmeneti, kisebb sikerrel aztán nagyobb bukással. Természetesen csak az én hibám a jelen állapot, pajzsmirigy gondok ide vagy oda, nincsenek kifogások. Jelen élethelyzetben keresem az áttörést, az igazi motivációt, a kapcsolót az agyamban, hogy kitartó tudjak lenni és elinduljak a hőn áhított testkép felé. Amit közben persze szeretnék egy várandóssággal felfüggeszteni. Hiszen nincs most más amire jobban vágyna a lelkem, mint egy kisbaba, főleg azok után, hogy nemrég elvesztettük az első trimeszterben a babánkat, Dani első kistestvérét. Szóval vagyok amekkora vagyok, elfogadom (de nem szeretem) a méreteim, és ehhez mérten vásárolok, aztán meglátjuk hogyan alakul az élet, sikerül-e fogyni az újabb várandósságig vagy stagnálok tovább. Bár bevallom picit motiváció romboló úgy fogyózni, hogy az ember tudja, ha újra babát vár akkor a mérleg megint a másik irányba fog mozdulni, picit szélmalom harc hangulatú, de talán jobb nem sokat rágódni ezen a gondolatszálon...


S hogy hogyan fejtettem meg azt, milyen színtípusba tartozom? Lakatos Márk segítségével! No nem tanácsadáson jártam nála, csupán a YouTube-on lévő videóiba botlottam bele, miután a neten fellelhető néhány cikket már átolvastam és megvoltak az alapok. Azt hiszem a legjobb, ha előbb kizárod, mi az ami biztosan nem vagy (nálam ilyen volt az ősz és a tél), aztán ami marad, abból kell addig szűkíteni, míg meg nem lesz az igazi. És hogy ez miért hasznos? Mert egy jól megválasztott szín rengeteget adhat a külsődhöz, lehetsz tőle üde, friss, ragyogó de szürke, sápadt, fakó is. És ami jól áll, abban jobban is érzed magad, végeredményként csak jól járhatsz, ha tudod mi áll jól és mi nem. :)

Te tudod melyik színtípusba tartozol? Tudod mi áll jól Neked? Szoktál vásárlás során erre figyelni vagy teljesen vegyesen vásárolsz?

0 megjegyzés