Szülinapi ajándékötletek egy kétévesnek

április 09, 2018

Dani május 4-én két éves lesz. Túllépve azokon a szinte szívszaggató szösszeneteken, hogy "bakker, hova rohan az idő?!" és "oh, nemrég még elfért a karomban, szinte most született" bizony itt él velünk egy két éves kisfiú.


Aki zseniális, huncut, barátságos, önálló, vicces és néha túl akaratos is persze, ha már itt vagyunk a dackorszak küszöbén. Ennek a kissrácnak szeretnénk olyan ajándékokat, amiknek remélhetőleg tényleg tud örülni, és szeretettel, örömmel sokat használja majd. Így az alábbi lista lényegében Danira lett szabva, csupa olyan dolgot választottam ki, amiknek figyelembe véve az Ő személyiségét, szerintem örülne - de hasznos kiindulópont lehet másoknak is. A végén pedig elárulom, melyik lesz az, amit mi veszünk Neki.


1. Játék porszívó

Megannyi isntasztorit és képet láttam már másoknál is arról, hogy mennyire imádnak a gyerkőcök porszívózni. Ez nálunk sincs másként, Dani mindig nagyon lelkes, ha megemlítem, hogy porszívózni fogunk. Már megy a szekrényhez, szedi ki, rakja össze, és egy kicsit neki is mindig kell tologatni, ezért biztos vagyok benne, hogy örülne egy saját kis masinának.

2. Könyvek

Az Izgő-mozgó nagyváros után mindenképp szeretném beszerezni Neki a Forgó-mozgó járműveket is, de emellett még pár Tölgyerdő meséje és az Erdei jógakaland is mind kívánságlistán vannak, még ha az utóbbihoz talán kicsit még kicsi is, de nagyon tetszett a könyv mikor belelapoztam.

3. Lábbal hajtós kisautó

Kismotor van, de egy igazi vagány kissárcnak ennél bővebb gépparkra van szüksége, ezért szeretném, ha egy lábbal hajtós, négy kerekű kisautóval növekedhetne a repertoár, biztos vagyok benne, hogy imádná azt is hajtani.

4. Két oldalas rajztábla

Régen volt eszemben, de aztán eszembe se jutott, így köszönet a tippért Évi, mert egy ilyen egyik oldalt kréta másik oldalt mágnesen tábla nem csak firkálgatni, alkotni lenne jó, de nekünk is hasznos lenne Activityhez és nekem egy bizonyos videóhoz amit ezer éve tervezek.

5. Kerti játékok

Ha már végre itt a jó idő, igyekszem is minél több időt tölteni Danival az udvaron. De hogy le tudja foglalni magát, és szélesebb legyen a kerti játékok palettája, jól jönne kis talicska, még homokozós felszerelések, stb.

6. Orvosos játékszett

Dani kis barátjának, Olinak van egy ilyen kis orvosos játéka, amit Dani mindig kifigyel magának, ha náluk vagyunk. Ebből merem megkockáztatni, hogy ha itthon is lenne egy ilyen kis eü tatyi, szívesen játszana vele itt is.

7. Darabolható gyümölcsök/zöldségek

Szintén Olikánál ismerkedtünk meg ezekkel - milyen jó ugye ha az ember barátjának sok játéka van?!. Ez is mindig előkerül az orvosi sztetoszkóp mellett. Szintén jó alap lenne akár kis szerepjátékokhoz, amik szerintem nagyon pozitív fejlesztő hatással vannak a gyerekekre.

8. Kerti játékház

Saját kis házikó, mi lehetne ennél jobb? Talán ez még ráér akár jövőre is, de idővel mindenképp szeretném ha állna az udvaron egy ilyen kis vityilló, egy saját kis kuckó, ha már bunkerkompatibilis fa nem áll az udvaron. Pedig az lenne az álom, építeni tudjátok egy olyan tipikus faházat, mint a filmekben. :)

9. Szerszámos kisasztal

Az utolsó a listán egy kis szerszámos munkaasztal. Imádja az Ikeás szerszámszettjét is, illetve van egy játék fúró is, amivel minden nap, többször is játszik. Mindig mindent meg akar szerelni, így úgy gondolom, ezzel nem lőhetünk mellé, és remélem nem csak a port fogja majd, mint a Toot toot kisautós pálya amit karácsonyra kapott... :)


Május 5-én, szombaton ünnepeljük a családdal és a barátainkkal Danci második szülinapját. Lesz témája is idén már a bulinak, amiről majd írok később. Részünkről maga a buli és a listáról a  9. ajándék, a kis munkaállomás lesz az amit megkap, a többit pedig valószínű szétosztom a családban. Szerintem ez a legjobb megoldás, így egyrészt Nekik sem kell agyalni, hogy mi lenne jó, másrészt jó eséllyel kap olyasmit majd ami tényleg jól jön. :)


Szerintetek milyen az ideális ajándék egy 2 éves gyerkőcnek? Volt már olyan ajándék, amivel nagyon melléfogtatok akár Ti, akár a család?

0 megjegyzés