Hálószoba projekt

március 07, 2018

Viszonylag kevés bejegyzés született arról, mennyi mindenen változtattunk mióta itt élünk. Az elmúlt 3 év alatt amennyire csak lehetett, kis költségből módosítottuk a lakásunk arculatát, de még így is messze van attól, amit mi igazán élveznénk. Mivel nem tervezünk hosszú távra ezzel a házzal, így komolyabb költségekkel járó munkálatokba semmiképp sem szeretnénk belekezdeni. Lásd, akármennyire utálom nem kedvelem a járólapot a konyhában, nem fogom felveretni, és újat rakni... ahogy a fürdőt se bombázom szét, vagy a konyhabútor szerkezetét. Tehát marad a festés, bútortologatás és hasonló trükkök.
Keresd a Danit a képen! :)
Ma a hálószobánk jelenlegi állapotát szeretném Nektek megmutatni. Nem azért, mert olyan szép, vagy mert végre kész van, hanem mert szeretnék több ilyen jellegű posztot, és miután minap este 8-kor átrendeztük ismét, gondoltam írok róla, hogy áll épp, honnan indult és hogy reményeim szerint hova tart. Elsőnek essen szó a szoba adottságairól, és arról, hogy a most megelőző állapotok hogyan festettek. Ehhez készítettem Nektek alaprajzot is, hogy könnyebben szemléltethessem mert fotóim nem igazán vannak...
Nagyjából egy 4 x 2,5m-es szobáról beszélünk, egyik hosszanti oldalon középen ablakkal, rövid oldalon egész szélen egy ajtóval. A fenti ábrán az első elrendezést látjátok, nagyon sokáig volt így a szoba. Ajtóval szemben ágy, két kis éjjeli szekrény amit az itt hagyott bútorokból tákoltunk ideiglenes címszóval. Nos.. ez az ideiglenesség jó 2 évig tartott. (Ide kattintva láthatod is!)

Ez a verzió egyébként annyit változott csak amikor Dani megszületett, hogy az ágyat a falhoz toltuk, az éjjeli szekrényem pedig a másik mellé költözött. Dani aludt belül, de csupán néhány hétig volt így, míg készen nem álltam rá, hogy éjszaka elkezdjen a helyén pihenni.
A második verzió tavaly nyár végén, azaz bő fél éve, hogy életbe lépett. Ekkorra már megvolt a két Ikea MALM komódunk, amikben a ruháinkat tároljuk. Nem akartam nagy és súlyos bútorokkal nehezíteni a szobát, amúgy is kicsi és az ágy épp elég nagy helyet foglal belőle. Az átrendezést megelőzően friss fehér festést kaptak a falak annyi csavarral, hogy az ágy mögötti hosszú falrészre kék szín került, egész pontosan a Dulux Easycare lemosható türkiz talizmán árnyalata. A tévét feltettük a falra, az ufó lámpát lecseréltük egy függőre ami színeiben harmonizál a kék fallal, két képkeret is kerül az ágy felé, amiket már ideje lenne megtöltenem...

A helyzet az, hogy ez az elrendezés az ágy bal oldalának megközelítését nehezíti, hiszen az ágy vége és a fűtőtest között egy Daninyi hely van. De a bal oldal tulaját, Atit nem zavarta ez a változás, azért cserébe hogy látványra már nem az volt az érzésünk, hogy az egész szobát az ágy foglalja el. Egyébként nem mellékes információ, hogy ez az elrendezés hivatott majd a későbbiekben szolgálni azt a lehetőséget, hogy egy kiságy is beférjen a szobába. Ahol most a ruhainas van, oda épp elfér majd egy babaágy. Nem akarok hosszú távon majd a második gyerkőccel egy szobában lenni, de így a kezdeti hónapokban, míg beállnak az éjjeli alvások, és amíg pici és sokszor kel éjjel, addig ez az egész család szempontjából ideális lesz (legalábbis most még ez az elképzelés).
És végül, a jelenlegi állapotot tükröző elrendezés. Mint látszik a változás a komódokat érintette csak. Meguntam, hogy nem lehet kinyitni rendesen az ajtót, hogy Dani rendszeresen nekicsapta a komód sarkának, és az igazság az, hogy valahogy nem éreztem igazán jónak a leosztást. Így a minap este fogtuk magunkat, és gyorsan átrendeztük. És imádom!

Egyébként is notórius bútortologató vagyok, megért volna a nappalink és az étkezőnk is egy egy fázisfotós evolúciós bejegyzést (francért nem fotóztam minden egyes átrendezés után... na ezért is akarok több ilyen posztot). A két MALM komód amúgy is mutatósabb együtt, mikor a nappaliban voltak - mert hogy ott kezdték a pályafutásukat - is jobban tetszettek egymás mellett. Így a TV melletti fal sem olyan árva, és valahogy a fehér bútor a fehér háttérrel is jobb látványt nyújt számomra.   

Még mindig sok meló van, főként apróságok. Polcok a komódok felé, még egy pár növény, egyéb dekorációk ide-oda, hja meg egy új ágy. :D Ez utóbbit talán pár héten belül be is szerezzük. Ami most van, az Ati ágya, nem mai darab, és az én oldalam baromira ki van feküdve (előttem Ati is ott aludt ezért), nagyon rosszul alszom rajta. Semmiképp sem akarok újra felnyitósat, egy megfelelő keret kell és egy jó matrac. Nem kell ágyneműtartó sem, mivel nem szoktuk az ágyneműt eltenni, csak letakarni. Elég lesz a mostani 160 helyett 140  is hogy nyerjünk egy kis extra helyet, és legyen lábakon álló, hogy mindenképp tudjak alatta rendesen takarítani, mert most is egy fél Lego store meg egy rakat kölesgolyó került elő az átrendezés során. Meg persze egy sereg hangya...

   

   


Most az ágy a fő projekt, már találtam pár tetszetős keretet, néhány Ikeás, de szeretném személyesen szemügyre venni mielőtt választanánk. Van még mit változtatni, az a lényeg, és én ezt bevallom, szeretem. Minden egyes alkalom, mikor csak egy pici változás is történik, én oda vagyok és vissza a felfrissült látványtól. Mindig is ilyen voltam, a saját szobám is fél évente átrendeztem, és szerintem ez marad is így.

Ti milyen gyakran változtattok a lakásban lévő bútoraitok elrendezésén? Képesek vagytok éveken át ugyan abban az elrendezésben élni vagy Ti is folyton agyaltok, hogy lehetne átrendezni a szobát? Nektek mit jelent az ideális hálószoba?

2 megjegyzés