5 romantikus program nem csak Valentin imádóknak

február 13, 2018

Régen azt gondoltam mint az emberek többsége, hogy a Valentin nap egy nagyon béna, majmolt ünnep, az árusok ünnepe sok gagyi plüss szivecskével és még gagyibb csoki rózsákkal és nehogy már csak ezen a napon szeressük egymást. A plüssöket és rózsákat illetően ugyan nem változott meg azóta sem a véleményem, de azt hiszem ma már máshogy látom ezt - is.

Túllépve azon az alap tényen, hogy az év mind a 365 napján szeretnünk kell egymást, és tennünk kell a másikért, miért is ne lehetne néha egy-két különlegesebb nap az évben, amikor a kapcsolatunkra jobban koncentrálunk az átlagnapoknál. Az évfordulókon túl a Valentin nap egy olyan alkalmat kínálhat, amikor nincs olyan, hogy túl romantikus. Szerintem sokan kifejezetten cikinek érzik bevallani, hogy szeretnek Valentinozni, mert a közhangulat ilyenkor elég ellenséges tud lenni, és sokan nem csak a napot de az ünneplőket is bénának tartják.

De szerintem ez butaság, mindenkinek szíve joga eldönteni, mit kezd ezzel a nappal. Ha nem akarod túlgondolni, de mégis picikét ünnepelnél, akkor lesd meg az alábbi pár tippet. ;)

1. Titkos üzenet, száll a szélben

Ugye megvan mindenkinek, ahogy életünk szerelme munkába készülődik? Mi lenne, ha titkon Te is segítenél készülni? Fogj pár apró cetlit, írj fel egy-két szavas ill. rövid kedves üzeneteket, majd rejtsd el a cuccai között. A tárcájában, a laptop kijelzőjén, az uzsis dobozában, az autó kormányára biggyesztve, vagy bárhová ahol tudod, hogy megtalálja majd. Ennek a másik verziója az otthon elszórt apró szeretlekek, ami mehet a tükörre, hűtőben a kedvenc üdítőre, az alsóneműs fiókba, szóval bárhova. Így egész nap kedveskedhetsz könnyedén, és mégis aranyos módon.

2. Bökj oda!

Utazni jó, utazni kell! Azért mert épp esik a hó, vagy picit hideg van, attól még nem harap a levegő ha kimozdultok. Legyetek spontánok, bökjetek a térképre, és irány! Vagy csak menjetek a városotok azon részébe, amit egyikőtök se ismer. Tévedjetek el, sétáljatok a legmenőbb kertvárosi részen a házakat elemezve, mi tetszik, mi nem és tanakodjatok, hogy vajon miből telik a környéken élőknek arra amit láttok. Keressetek egy hangulatos kávézót, pékséget, cukrászdát, egy csinos fát az erdőben amibe a neveteket véshetitek. A lényeg, hogy kimozduljatok és felfedezzetek.

3. Élményfestés házilag!

Biztos láttatok már olyan romantikus filmet, ahol a páros egy instant festőkurzuson vesz részt. Miközben követik az instruktort, jókat beszélgetnek és szuper közös alkotói élményekkel is gazdagodnak. Mindezt otthon is megvalósíthatjátok, még profi cuccok sem kellenek, csak üres papírok, pár ecset és némi vízfesték. Utána már csak ki kell találni, milyen képet próbáltok megfesteni, aztán lehet egymás alkotásain vagy nagyokat nevetni vagy elismerően vállat veregetni.

4. Fulllllextrás moziest


Filmezés otthon? Klasszikus randiprogram, de most add meg a módját! Szerezzétek be az összes finomságot amit a moziban is majszoltok, popcorn, nachos, üdítő, csoki és amit nem szégyelltek, lehet zajos, kalóriadús, nem lát senki. Válasszatok egy örök kedvenc filmet vagy valami újdonságot, egy jó sorozatot, jó kényelmesen kuckózzatokbe be az ágyba/kanapéra és play! Ha jól esik, egy finom bort is nyissatok mellé vagy amit szerettek.


5. Tesztre fel!

Leány és legénybúcsúkon népszerű játék szokott lenni a férj-feleségismereti tesztek kitöltetése a házasulandókkal. Nagyon mókás válaszok születhetnek, főleg ha már némi alkoholos befolyás alatt áll az illető. Ahhoz, hogy jókat nevessünk nincs szükség senki esküvőjére, simán otthon  is nekiveselkedhetünk a teszteknek akár egy habfürdő társaságában. A neten számtalan verzió fellelhető, csak üsd be a gugliba és hajrá!

Remélem sikerült pár ötletet adnom, amit bevethettek nem csak holnap, hanem bármikor az évben, hiszen egymásnak örömöt okozni az egyik legjobb érzés! Bátran vonjátok be a gyerekeket is a programokba, mindegyik simán lehet családi esemény is!

Ti mit gondoltok a Valnetin napról? Van külön randinap-randiest? Mi a kedvenc programotok amit kettesben tölthettek? 

0 megjegyzés