Leveles tésztás kamusüti (Zé projekt)

november 06, 2017

Hú, gyerekek, az eddigi kedvenc receptem jön! Nem mintha már olyan sokat megcsináltam volna a könyvből, kicsit lemaradtam az elmúlt hetekben, de sebaj, behozom az elmaradást. Kezdem a sort egy pofon egyszerű, leveles tésztán alapuló, sokszínűen variálható sütivel.

Hétvégén a barátainkat látogattuk meg, gyerkőcöztünk, társasoztunk, s hogy ne érkezzünk üres kézzel, gondoltam készítek valami desszertet a pizza után, amivel vártak minket. Nem akartam bonyolult vállalkozásba fogni, így gyakorlatilag a legegyszerűbb receptet választottam ki a könyv végéből, és annyira jó döntést hoztam.

Leveles tészta, édes mascarponés krém, rá étcsoki és gyümölcs, zseniális! Nem csak jól nézett ki, szinte majdnem mint a Zé műve, hanem tényleg egyszerű és nagyon finom is volt. Biztos, hogy fogok még ilyet készíteni, mert nagyon megvett. Igyekeztem most is hűen követni a receptet, de nem volt a boltban fekete ribizli, így az itthoni szedrem használtam fel, de a recept is írja hogy lehet mindenféle gyümit tenni rá, úgyhogy fogjuk rá, hogy betartottam most is a játékszabályokat.

A kép minőségért bocsi, délután készült, és már sötét volt...
Egyébként nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én mostanában nagyon szívesen kísérletezem ezekkel a készen kapható leveles, pizza és rétes tészta alapokkal, olyan sokszínűen el lehet őket könnyen és gyorsan készíteni, mindenképp megéri próbálgatni. :)

0 megjegyzés