61 nap múlva Karácsony!

október 24, 2017

Mához két hónapra már (fenyő)tűkön fogok ülni, és várom majd az estét Atival és Danival, miközben Ati szüleinél ebédelünk majd, bontogatjuk az ajándékokat, és élvezzük a család társaságát. Danin biztos valami atomcuki és közben hipermenő karácsonyi ruha lesz, talán én is beszerzek egy tipikus ronda ünnepi pulcsit. Hiszen két hónap, és Karácsony!

Szeretem a Karácsonyt. Nem volt ez mindig így, hiszen az életemben nagyon fontos személyt közel 10 éve az ünnepek alatt veszítettem el, így sokáig nem volt számomra fontos ez az időszak. Mérges voltam, fájt, hogy minden arra emlékeztet, hogy már sosem lesz olyan mint előtte. Féltem, hogy soha nem fogom már szeretni a Karácsonyt, de ez megváltozott mióta Atival együtt vagyunk, és pláne azóta, hogy Dani megszületett. Neki ez lesz a második, s bár még mindig nem fog valószínű emlékezni ezekre a napokra, hisz olyan kicsi még, de idén is az a cél, hogy mindent megtegyek a tökéletes ünnepi hangulat megteremtéséhez.

A hangulathoz természetesen több fronton helyt kell majd állnom, meg kell valósítanom a Karácsonyi csodavilágunkat (ez alatt a dekorációra gondolok), találnunk kell egy fantasztikus fát. Ki kell dolgoznom az ünnepi menüt, el kell árasztanom fahéjas-fenyős-narancsos illattal a lakást, és természetesen szuper kis ajándékokat is kell találnunk amit méltó módon öltöztethetek fel.

Mindez a felkészülés most kezdetét veszi. Még ha úgy is tűnhet, korán van hozzá, mégis úgy gondolom, ahhoz, hogy minden flottul menjen, nem szabad elodázni a teendőket. Az esetleges ajándékötletek már egyébként ennél korábban elkezdtem gyűjteni, ehhez elég csak fülelnem s figyelnem a szeretteimre, ki épp mire vágyik. A karácsony anyagilag is megterhelő tud lenni, szóval a dekorációk és ajándékok beszerzését novembertől megkezdjük.

Folyamatosan inspirálódom a fent említett témákban, amiket szívesen megosztok Veletek is majd a blogon, így várhatóan több ilyen témájú bejegyzés fog innentől az ünnepekig érkezni. És talán Nektek is készülök majd egy különleges meglepetéssel, de erről majd később.

Szóval, Karácsonyra fel! :)

1 megjegyzés