Őszre hangolt otthon

szeptember 23, 2017

Én az a fajta ember vagyok, aki szeret kuckózni, nézni egy jó filmet valami forró itallal, nasival. Hallgatni elalvás előtt a kopogó esőt, csodálni a nyugovóra térő természet színeit, egyszerűen számomra csodás évszak az Ősz. Persze sok az eső, borult az ég, kevés a napfény, hamar kezd sötétedni, és hasonló nem annyira kellemes része is van ezeknek a hónapoknak, de én ezekben is látom a szépséget.


Szeretném, ha a kint hangulata valahogy a lakásban is tükröződne, így elkezdtem megvalósítható, mutatós és lehetőleg egyszerű, költséghatékony dekorációk után kutakodni, és gondoltam, megmutatom Nektek a kedvenceim Pinterestről, amikből párat szeretnék elkészíteni. Lehet épp Nektek is jól jön néhány tipp.


Egyszerű, mint az 1x1, ugye? Egy sima váza és néhány mini tök, és tádáá. Akár asztaldísznek, akár ablakpárkányra is tehető, lényegében a váza méretétől függ. Fel is lehet turbózni más kiegészítőkkel is, de nekem személy szerint épp az egyszerűsége tetszik.


Gyönyörű, színpompás faleveleket bárhol találunk, lényegében csak ki kell tenni a lábunkat a házból. Simán el tudom képzelni ezt egy sima, üveg, átlátszó képkeretben (ide kattintva találsz). Szerintem egy olyanban még karakteresebb és hangsúlyosabb dísz lehet a lakásban. Ez az egyik, amit meg szeretnék én is valósítani.


És ha már a faleveleknél járunk, egy nagyobb adagot is becsempészhetünk a lakásba, csak szerezni kell egy pofás ágat, egy tucat szép levelet, és finoman felkötözni. Nagyon tetszik, ahogy be lett hozva ezáltal az Ősz maga a házba.


A másik személyes kedvenc. Makkok mindenfele vannak, egy kis zacskónyit kell összekapkodni, és otthon nyugiban megfestegetni, bármilyen színnel - bár az arany nagyon illik az ősz színeibe. Aztán ha kész, pakold bele egy gusztusos kisebb kínálótálba, esetleg spékeld meg egy szép, egyszerű illatgyertyával és kész is. Én ezt fogom tenni! :) 


Azt hiszem, erősen elfogult vagyok a fa házba hurcolásával szemben, de ha egyszer ilyen egyszerű dolgokból ilyen klassz dolgokat lehet csinálni, akkor hogy a francba ne lennék elfogult. :D Ez is remek, nagyon tetszik, gondolkodom rajta, hova tudnám beilleszteni.


Igen, oké... ez már több, mint elfogultság, de basszus, ez milyen szép már?!


Képzeld csak el... nappali, kényelmes kanapé/fotel, puha takaró, forró ital, párkányon kopogó eső, a kedvenc romantikus filmed, és egy ilyen csendesen világító szépség a sarokban. 
Na ez egy kicsit pepecselősebb, de megéri szerintem! Gyerekszobába is simán el tudom képzelni. Csak gyönyörű színes papírok kellenek, olló, damil és egy kis szabadidő.


Ugye nem gondoltátok, hogy pont a gesztenyét hagyom ki a sorból? Gyerekként imádtuk gyűjteni, szerintem minden gyerek imádja, és ha fel kellene sorolni miket szeret az őszben, a pocsolyában ugrálás után valahol a sorban a gesztenye gyűjtés is ott lenne. Az én legkedvesebb emlékem ahhoz a gesztenyéhez köt amit 2 éve Október végén az olasz Leccoban találtam. A különlegessége abban rejlett, hogy a kezemben tartott gesztenye pont akkora méretű volt, mint amekkora a pocakomban Dani. A kis gesztenye haza is jött velünk... :)


1 megjegyzés

  1. Már én is neki álltam kutakodni Pinteresten az őszi dekorációknak.
    Ezek is annyira szépek és ötletesek :)

    VálaszTörlés