Baszk sült rizs (Zé projekt)

szeptember 19, 2017

A következő választásom is bevallom, némiképp biztonsági játszma volt. Egyrészt mert vendégeket vártam vele, és ha már így is kísérlet alanyai lettek, nem akartam túlzásba esni, másrészt még egy kicsit gyáva vagyok olyan recepttel próbálkozni ami nagyon új terepen zajlik. Akarok hagyni magamnak egy kis átvezetést a nagy változást hozó receptek előtt. Igazság szerint, nagyjából az életben is ilyen vagyok.


Nem igazán bírom, ha hirtelen nagy változás következik be az életemben, mert az azt jelenti, hogy nem tudtam rá készülni. Márpedig én tervezek, hisz ismertek. Felkészülök. Utánajárok. Körbeszimatolok, szóval értitek, szeretem ha a gyeplő a kezemben van. És persze mondhatnátok, hogy "de hát ez nem atomfizika, csak egy recept" és teljesen jogos is a felvetés! Épp ezért is csinálom ezt a projektet, hogy kilépjek a komfortzónámból. 

No de vissza a mai recepthez. A könyv szerint gyakorlatilag egy rizses hús szerű ételről van szó, és az alapanyagokat elnézve sem éreztem hogy ez másképp lenne. Valóban igen egyszerű elkészíteni, nem is kell sok hozzávaló, és azt hiszem az Univerzum üzenete volt, hogy segítsen a kiválasztani a megfelelő receptet, mikor megláttam, hogy épp a zemagazin.hu oldalon is felbukkant.

Jóformán semmit sem változtattam, mindent be tudtam szerezni, tökéletesen igyekeztem követni a receptet. Talán annyi az én észrevételem, hogy az a fajta rizs amit én használtam végül nem vett fel olyan sok folyadékot, mint ahogy a képeken tűnt a végeredmény. De egyébként azt hiszem, bátran mondhatom, hogy nagyon finom lett! Ízlett mindenkinek. Egyszerű, könnyen elkészíthető, nem túl nagy költségvetést igénylő étel.Ajánlom, próbáljátok ki Ti is!

0 megjegyzés