Anyu fejtett bablevese (Zé projekt)

szeptember 26, 2017

Az ősz nem csak azért sokkal jobb, mint a nyár, mert végre nincs 500 fok, hanem mert előtérbe kerülhetnek lassan a fajsúlyosabb ételek is, és a komolyabb levesek. Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én szeretem a leveseket, viszont nyáron kifejezetten nem szoktam kívánni. Esetleg egy kis gyümölcs leves, vagy könnyed borsó, de ennyi. Viszont most, jöhetnek a bekuckózós, forró, kiadós, kenyérrel evős levesek, úgyhogy sorra vettem a bablevest - persze az ötlet szikrája visszavezethető Évihez instagramon (kösziii).Igazság szerint, friss fejtett bab nem volt kéznél, tarka babot használtam amit előző este szépen beáztattam, és azt hiszem az én csipetkém se lett olyan elegáns, és kicsit több folyadék kellett volna, de ettünk belőle egy jót, sőt, én 2x szedtem, és még másnap is ettem belőle.

Finom recept egyébként, elég egyszerű is, viszont semmi "ahhh" faktor nem volt benne. Bár ez csak sima leves, nem gulyás, nincs benne hús, talán annak a hiányát éreztem. Bár mondom ezt úgy, hogy én 3x ettem belőle. :DKicsit egyébként lapozgatva a könyvet, rájöttem, jó is, hogy ilyen hosszútávú projektnek álmodtam ezt meg, mert számtalan olyan recept van, ami valamilyen idényterméken alapszik, úgyhogy most mindenképp azokat próbálom ki, amik mostanság aktuálisak is. Próbálok up to date lenni e téren.

Egyébként a recept nem volt kihívás, abszolút kezdőbarát, és bevallom, még kicsit nehezen veszem rá magam hogy igazán kilépjek a megszokásaimból, de ha így haladok, elfogynak a biztonsági játékomhoz használt receptek.

Úgyhogy ennek nyomán, Rátok bízom, mi legyen a következő. Na persze nem konkrét receptet kaptok, csak két témát. Tehát, tészta házilag vagy kacsa? Várom a kommenteket itt, facebookon, akárhol! ;)

1 megjegyzés