Így kattantam rá a Youtubera!

május 19, 2017

Kicsit az az érzésem, hogy most kb. azon megyek keresztül a jutyubolással, mint amibe belecsöppentem anno a Lakkfan blogommal. Tudom, hogy a youtube teli van a zenén túl megannyi érdekes, vicces, hasznos, fura és furi videóval, és egy fantasztikus hely tud lenni, de számomra még csak most kezdett igazán azzá válni.

Hogy miért csak most?

Nem tudom, de az biztos, hogy most is az van, mint a bloggerkerédem kezdetén, hogy miközben elkezdtem a magam kis vlogger életét, közben ismerkedem másokkal is, és tudjátok mit, zseniális embereket találtam! Eleinte azt hiszem túlságosan ragaszkodtam ahhoz, hogy a saját csatornámhoz hasonlóakat találják, és ez marha nehezen ment. Maréknyi olyan nőt, anyát találtam, mint én, akik alapvetően a gyerkőcös élet köré építik fel a csatornájukat, és a maréknyiból is csak néhány olyan van, akinek a stílusa, az ahogy beszél, ahogy gesztikulál, és amilyen minőségben videózik, az tetszik.

Mert nyilván az az első, hogy eldöntöd, szimpatikus vagy sem az illető. Nem is feltétlen az, hogy amiről beszél az Téged érdekel-e vagy sem, hanem hogy aki készítette a felvételt az kedvelhető személyiség vagy sem. Részemről előbb az embert kell elfogadnom, és utána jöhet a tartalom. És a kettő között valahol ott a minőség is, amit hajlandó vagyok az utolsók közé sorolni, ha nagyon tetszik a videós és az is amit közöl. De alapvetően ez a három pont az, aminek passzolnia kell, de a személyiség a legfontosabb. Így túllépve azon, hogy ki milyen témában videózik, összeszedtem a jelenlegi kedvenc jutyubereim!

Szirmai Gergely - HollywoodNewsAgency / AFK légió

Gergőt évek óta követem. Nem is tudom, hogyan bukkantam rá, valószínű egy film kapcsán botlottam a kritikájába, és onnantól nem volt megállás. Nem néztem vissza minden adását - mert már akkor rengeteg volt - de attól a pillanattól felvettem a fonalat és hűen követem. Nem értek mindennel egyet amit mond, és nem szokott eltántorítani egy-egy filmtől ha Neki épp nem tetszik, de mindenképp kedvelem a világnézetét, a meglátásait, és épp emiatt örültem az utazós csatornájának is, mert szeretem a stílusát, szeretem a minőséget amit nyújt, és persze lenyűgöz hogy milyen odaadással csinálja a csatornáit.
Még engem is meglepett, hogy mennyire szimpatikusak a vlogjai Bencének. Adéltól egy kicsit még mindig kitör a frász, de már szokom, Bence kedvéért. Megmondom őszintén, én bírom az ilyen mentalitású embereket, nekem bejön ez a fajta magabiztosság és kicsit nagyképűség, ami Bencéből fakad és nagyon üdítő a lelkesedése aziránt, amit csinál. Plusz egy napon születtek a gyerekeink, ez egy titkos pacsi.Az egyik új kedvencem Lilla, aki Kínában él 2011 óta, és ugyan még csak pár hete kezdett vlogolni, de borzasztóan színvonalas, és nagyon szerethető, ahogy a kinti életről mesél. Mert nyilván, mi más lenne a fő téma, mint az Ő kintléte?! Szeretem, hogy minden videó alatt azt érzem, hogy Kína szuper hely, és máris azonnal, de leginkább rögvest mennnnni mennnni mennnnni!!! Szóval na, vonzóvá tudja ám tenni eléggé Shanghajt, és nagyon kellemesen, és szépen beszél, nincs öööö, meg izéé, meg túl sok szóismétlés - amire egyébként én is próbálok már figyelni, mert vannak a bejáratott szavaim, mint a tehát, a gyakorlatilag és az illetve... Szintén új favorit, azt hiszem Lilla mellett dobta fel a youtube, és hát Hawaii. Gyerekek... HAWAII! Mondtam már, hogy az álmaim úticélja? Egyszerűen oda vagyok azért a kultúráért, az életérzés, a fűszoknya, a maori tetoválások, és az aloha. Nomeg, tudtátok, hogy a világ leghosszabb névvel rendelkező hala, a humuhumunukunukuapuaa, és tök mókásan néz ki éééés Hawaiin honos? És azt tudtátok, hogy ezt a szót most nem a wikipédából másoltam, hanem kútfőből tolom már évek óta? :D Hát bizony, ennyire imádom. Még hawaii nyelven is próbáltam tanulni tiniként. Node visszakanyarodva Eszterhez, szuper kis videói vannak, remek zenéket válogat, bár még nem volt időm igazán beleásni magam, de nagyon jó a hangulata, és hát a téma bevallom én elég elfogult vagyok. Ez a csatorna már csak a sok Hawaii szóval a címekben, lássuk be, engem megvett!Ez a hapek első klikkre nem volt szimpi. Valahogy sok volt, valahogy azt éreztem, kicsit kimászik a monitoromból. Aztán rájöttem, Ő ilyen, és hopp, egyből elfogadtam. Olyannyira, hogy most is épp Ő a háttérzajom, miközben írom a bejegyzést. A napi vlogjait falom most, és naggggyon tetszik, hogy simán önmaga minden pillanatban. Ugrál az utcán, pakolgatja a kameráit, jókat eszik, úgy egyszerűen az az érzésem, ahogy nézem, hogy Neki egy nagy játszótér a világ. Tetszik, hogy nagyon aktív, hogy azt a szemléletet vallja, hogy (Őt idézve) szolgai dolog a henyélés és királyi a munka. Nagyon sajátos, és egyedi a stílusa, az a könnyedség, amivel megéli a mindennapjait úgy hogy közben marha sok munka van a háttérben. Szóval kalapemelős!

Édes kicsi Evelin és az anyukája, Patrícia. Aki olyan anyuka, mint én. Vagy mint Te. Vagy mint úgy kb. az átlag, tehát kicsit tökéletlen, kicsit néha tanácstalan, olykor fáradt, olykor elégedetlen, aggódó, ideges, kimerült, bolondos, kíváncsi, vicces. Egy nagyon szerethető anyuka, akivel én nagyon sokszor tudok azonosulni, és nagyon kedvelem a stílusát. Volt szerencsém már privát is beszélgetni Vele, és azt kell mondanom, ha kicsit nagyon közelebb laknánk egymáshoz akkor szuper barátok lehetnénk. Én egyaránt ajánlom minden kezdő és leendő anyukának, a gyerekteleneknek és a rutinos szülőknek is, mert jó témákat boncolgat, kézzel fogható, ismerős szitukról van szó a videókban, és persze mert Lini egy tünemény édes kiscsaj. Sajna mostanában nincs annyi ideje Patríciának videózni, mint szeretné, s mint szeretnénk (én legalábbis nagyon) de remélem talál majd újra erőt, energiát, időt erre a hobbijára is.Anikóról azt hiszem, bátran mondható, hogy kicsit megosztó személyiség, gyakran látom a kötekedő kommenteket a videói alatt. Eleinte szoknom kellett a stílusát, bevallom, de valamiért mégsem kattintottam el, és addig addig néztem a videóit, míg megkedveltem. Nagyon sok hasonló vonásunk van, miközben persze vannak dolgok amik miatt én is be tudnék szólni, de alapvetően itt egy lány, akinek érezhetően nem sok barátja, olyan ismerőse van akivel meg tudná beszélni a dolgait, így megosztja az egész világgal a videókon keresztül. Aranyos páros a párjával, csípem a néha ironikus őszinteségét. Tud nevetni magán, és ez egy fontos dolog az életben. Alapvetően a mindennapi, vlog videóit kedvelem, a smink rész engem továbbra se köt le, de ügyes lány

.

És tudjátok mi a jó ezekben az emberekben, és abban amit csinálnak (persze azon túl, hogy érdekes, szórakoztató)? Hogy marha ösztönzően hatnak rám. Mert többségüknek nagyon minőségi videóik vannak, jó hangulattal, szép felvételekkel, jó vágással, olyan trükkökkel amiket szeretnék én is eltanulni. És bár a nagy részüknek anyagi keret is van rá, hogy a megfelelő eszközökkel rögzítsék a videókat, és én valószínű sosem fogok ennyit anyagilag ebbe fektetni, de mégis jó azt érezni, hogy jobb akarok lenni, ügyesebb, minőségibb.

Mert ugye a személyiségem az olyan, amilyen, a témavilág is elég fix, így amit javítani tudok, az a minőség. :) Mert a cél számomra nem az, hogy minél több követőm legyen, de persze örülök a növekvő számoknak, hanem az, hogy ha megnézek egy kész videót, azt érezzem, jól sikerült. És bár millió meg egy dologba bele tudnék minden videóm alatt kötni, azért én látom a lassú fejlődést, és van is bennem bőven lelkesedés a fejlődés irányába. Remélem ezt a fejlődést más is látja.

0 megjegyzés