Az első hajvágás

április 30, 2017

Minden fiús anyuka életében eljön az a pont, mikor már nem nézheti tovább ahogy elburjánzó hajzuhatag borítja be édes kisfia buksiját. Persze lányos mamiknál is szóba jöhet a hajvágás, nem diszkriminálok senkit, bár jellemzően szeretik az anyukák nőni hagyni.
Dani csütörtökön egy éves lesz. Egy csodálatos éven vagyunk túl, és a helyzet az, hogy ezidő alatt fain kis séró nőtt a kismanó buksijára, ami bár írtó cuki volt, de tudtam, hogy lassan mennie kell.


Mielőtt beüt a nyár a maga melegével, mindenképp meg akartam szabadítani a lobonctól, ami már lathatóan Őt is zavarta. Gondoltam, ha már úgyis véget ér a csecsemő kor, és új korszakba kezdünk, vágjunk bele nagyfiúsan. És mit dob egy hajvágás, atya ég!

A helyzet az, hogy a fodrászom, Samu volt segítségemre. Tudom, sokaknak fontos, hogy maguk vágják a baba haját, de legalábbis első alkalommal, viszont én úgy gondoltam, inkább egy effektív idegen vágja le 3 perc alatt, szakszerűen, mint én remegő kezekkel, nem megfelelő eszközökkel, izzadva 20 percen át míg Apuka figyelemelterelés címszó alatt átmegy majomba. Szerettem volna, hogy a végeredmény szép és jó is legyen ne csak hasznos. És így is lett!
Olyan nagyfiús lett, és persze ez a látvány nem is hagyta a kis lelkivilágom érintetlenül. Máris lepörgött a szemem előtt, hogy észre se vesszük, és maholnap elénk áll, és közli velünk, hogy elköltözik. Tudjátok, mint a magentás, thomeos reklámban. Imádom, hogy fejlődik, hogy napról napra okosabb, és egyre több mindent tud, de azért néha szeretném csak úgy ölelni, fogni és szaglászni a pici kis testét, mint mikor hazahoztuk. :')


2 megjegyzés

  1. Hihetetlen, mennyit jelent egy hajvágás - tényleg olyan nagyfiúsabb a babaarc helyett :) irtó helyes kis pali ;)

    VálaszTörlés