Otthonunk | Fenyőerdő nőtt az étkezőnk falára

július 16, 2016

Imádok mindent, amiben kreativitást látok. Mindent, ami kicsit eltérőbb a megszokottól. Amivel még jobban személyre tudjuk szabni az otthonunkat. És itt jön a képbe a Maalmi, aminek hála az étkezőnk eddig magányos, kopár kis falacskája mától saját fenyőerdővel büszkélkedik.
20160716_133619
Régóta követem Dorka Otthonkáját. A sminkelős korszakáról ugyan lemaradtam, de az otthonkás youtube csatornáját nagyon kedvelem. A Maalmi az Ő “gyermeke”. Lényegében arról van szó, hogy adott 28 alap minta és 16 szín, amiket úgy variálhatsz, ahogy jól esik. Lehetnek pink fenyők a faladon vagy aranyszínű űrhajók. Sőt, ezeken felül egyedi kérést is teljesítenek, tehát lehet olyan színű és formájú a matricád, amit csak akarsz. Egy csomagban 56 db matrica van, ami kb. egy 3 méteres falrészre elég, de persze ez attól is függ, milyen rendszer szerint teszed a falra, amiben segít a csomagoláshoz mellékelt jelölő. Egy csomag 8500 Ft.
Gyakorlatilag épp készültem rendelni egy adag matricát, mikor a Maalmi Facebook oldalán beindult egy kis játék. A legfrappánsabb szöveggel megosztó nyerhetett egy szett matricát. Nagyképűség ide vagy oda, de frappáns kis versekben jó vagyok, szóval gyorsan összedobtam egy pár soros versikét, ami meg is hozta az eredményt, nyertem egy szett Maalmit. Atival a fenyő minta/menta szín páros mellett döntöttünk, ami csütörtökön meg is érkezett, és már fel is ragasztgattam a falra.
A mellékelt jelölővel kezdtem el a bejelölést, de hamar rájöttem egy nagy problémára. A jelölő a sarokból kezdve csak akkor fog működni, ha minden egyenes, tökéletesen függőlegesek és vízszintesek a falak. Nálunk ez nem így van, kb egyetlen szoba sincs, ahol stimmelnének a szögek, így újra kellett gondolnom a dolgokat. Készítettem egy saját jelölőt, ami egy cérnából és súlynak Danika rágókájából állt. :D Fő a kreativitás! Szóval egy filccel bejelöltem a cérnán a távolságokat, ehhez a jelölőt hasznáva és így már gyorsan ment a pöttyözés. A felragasztásnál a gyorsabb haladás érdekében előre felragasztottam fél tucat maalmit a karomra. Összesen kb. 80 percbe telt elkészíteni.
PicMonkey Collage
20160716_132648
20160716_132718
20160716_133709
Szerintem baromi jól néz ki. A fenyőt azért választottuk, mert amellett, hogy ez az étkezőnk, közben az én kis nyövénybarlangom is. Ez a lakás legvilágosabb szobája, itt van a legtöbb szobanövényünk, amiknek a létszámát folyamatosan növelem, illetve a szemközti falra is tervezek majd párat. A menta szín pedig mindkettőnk egyik kedvence, amihez idővel a dekoráció és minden más is igazodni fog, hogy jobb legyen az összhang.
Ha nektek is tetszik, és régóta szeretnétek valamivel feldobni a falakat, akkor nézzetek szét a Maalmi facebook oldalán! ;)

2 megjegyzés

  1. Nagyon jól feldobja az üres falat, szerintem szuper választás volt a részetekről ez a falmatrica. Dorkát egyébként régóta követem/nézem, próbáltam is eltalálni mi lesz az új nagy projekt (nem sikerült 😄), de szuper ötletnek tartom. Szívesen felragasztanék a hálónk falára pár szépséget, mert ez még az albérletbe is jó megoldás. ☺

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Simán jó megoldás albiba is, mert akár többször is felhasználható, és annyira-de annyira jó hangulatot áraszt, hogy csak na! :)

      Törlés