A saját kis állatkertünk

július 26, 2016

A Babyzooval még várandósságom idején ismerkedtem meg, és már akkor eldöntöttem, ha Danika majd megszületik, ki fogjuk próbálni a termékeiket szép lassan.
20160726_113930
Nem vagyok olyan anyuka, aki agyonbogarássza a termékek összetevőit, de mégis jó érzéssel tölt el a tudat, ha valami allergénmentes, nem tartalmaz parabént, kőolajszármazékot és egyéb csúnyán hangzó dolgokat. Nem tudom majd mindentől megvédeni Danót, tetszik vagy sem, fog egészségtelen dologgal élete során találkozni, ezért is igyekszem a legsebezhetőbb éveiben megóvni. A Babyzoo termékek pontosan ilyenek, szinte mindenmentesek, ráadásul magyar 100%-ban. Szóval duplán jó érzés megvásárolni.
20160726_114114Klug Fürdető és Sampon
Korábban említettem, hogy a gyerekorvos által felírt Naturlandos mosdató nem jött be. Tényleg nem vagyok egy megszállott környezetvédő vagy biocucc fan, de a patikás mosdató sajnos tartalmaz kőolajszármazékot, így még inkább romlott az ázsiója, ezért Klug a fürdető és sampon volt az első, amit megvettünk Daninak. Mivel Ati fürdeti Danit – kivéve mikor dolgozik – így ez lényegében az Ő kedvence.
Már az első alkalommal többször is elmondta, mennyire jó az illata, és szabályosan kiadta az ukázt, hogy rendeljek újat, mikor az első a végét húzta. Én is szeretem az illatát, azt, hogy Dani bőre mióta ezt használjuk, sehol sem szárad ki. Szeretem a tudatot, hogy természetes, növényi eredetű alapanyagokból készült, és kőolajszármazék-, parabén- és mesterséges színezékmentes. Mivel igyekszik az ember óvni a kisbabáját, jó érzés ilyen babakozmetikumot használni. Habár írják, hogy Klug segítség lehet a koszmó elleni harcban is, nálunk ezen a fronton sajnos nem vált be, így emiatt máshoz kellett nyúlni. A Bebé sampon segített legyőzni a koszmót, de erről majd a kedvences postban írok külön.
Babyzoo.hu 1290 Ft

Ezt a popsikrémet kaptuk kipróbálásra. 200 ml van a tubusban, alkalmanként viszont Dani pici popsijára még tényleg elég egy kisujjnyi is. Isteni finom illata van, nagyon könnyű elkenni Danómanó finom kis bőrén, sokkal könnyebb érzetű krém mint pl a Sudocrem vagy kár a Neogranormon. Szintén allergénmentes illatanyagokkal készült és szintúgy mindenmentes.
A leírás szerint megelőzheti a kipirosodást is, viszont ez ahogy Klugnál nem jött össze a koszmó megelőzése, úgy itt sem vált be sajnos, Dani popsija a kijárat környékén eléggé piros lett. Adtam egy esélyt Lulunak, de nem javított sajnos a helyzeten, így visszatértem ideiglenesen a sudocrem használatához. Mivel a Babyzoos popsikrém csomagolása elég nagy, így ilyen téren a kis mintaként kapott Sudocrem sokkal utazóbarátabb – itt jegyzem meg, szerintem klassz lenne utazó kiszerelésben gondolkodni a Babyzoo csapatának. Viszont higiénia szemponjából a tubus jobb, mint a belenyúlkálós Sudocrem, ami nem mellesleg ha kicsit is nő a körmöm, azonnal alámegy.
Babyzoo.hu 1690 Ft
Nagyon kedves volt a Babyzootól, hogy a korábban koszmó ügyben olvasott tapasztalatunk nyomán felkínálták ezt a terméket is tesztelésre.
Midhárom közül nekem személy szerint ez lett a kedvencem, mert tényleg szuper jól bevált a koszmó ellen. Daninak a szemöldökén, homlokán és a füle mögött előszeretettel próbál vissza-visszatérni a koszmó, de Zibonak hála esélye sincs. Amint apró jelét látom, máris használom. Az, hogy imádom az illatát, már gondolom ki se kell emelnem. Nagyon finoman masszírozható, tényleg könnyen elkenhető és hamar beszívódik és finoman ápolja, táplálja Dani bőrét. Az eddig sokszor hámló, picit irritált homloka Zibo használata óta teljesen rendben van. Szándékomban áll utánajárni a babamasszázsnak, és elkezdeni alkalmazni Danin, amihez ez az olaj lesz a partnerünk.
Babyzoo.hu 2490 Ft

Még Bambo a testápoló az, amivel szemezek, akár saját használatra is, de szerintem ezzel már várok a szeptemberi Pici Piacig, mert hogy a csolnoki családlátogatásunk úgy időzítjük, hogy a 11-i piacra ki tudjunk látogatni. Már alig várom!
Összességében nem mondhatom, hogy csodatermékekről van szó, hiszen nálunk nem teljesített minden téren maradéktalanul, de ettől független nagyon szeretem a Babyzoo babakozmetikumait. Szeretem a tudatot, hogy olyan termékeket használunk a kisbabám ápolásában ami számára lett kifejlesztve, amik természetesek és minőségiek a piacon, mégsem kerül pl. horror forintokba. Szeretem a gondolatot, hogy nem tartalmaznak káros anyagokat, mind allergénmentes, és az illatuk tökéletesen kiegészíti és még imádnivalóbbá teszi Dani függőséget okozó incsifincsi babaillatát. Danómanó még ugyan pici hozzá, de később számára is mókássá válhatnak ezek a termékek, ha már felismeri/megismeri a kis állatkákat. Mi sosem fürdetőnek, vagy babapopsikrémnek hívjuk egymás közt Atival a termékeket, hanem “Husiiii, behozod Lulut?” és “Klug fogytán van, rendelj újat!” mondatok váltják egymást. Tehát hála az aranyos kis állatoknak, jobban tudunk érzelmileg mi magunk is kötődni a termékekhez (ezért jár a marketing pacsi). Annyi észrevételem van, hogy személy szerint nagyon örülnék az utazó méretű kiszereléseknek, legalább a popsikrém esetében. Szerintem megéri egyébként kipróbálni, ha valami természetes, gyengéd terméket keresel épp. :)

2 megjegyzés

  1. Mikor az enyémek voltak kicsik, nem is láttam még ezt a márkát, maradt a gyógyszertári babafürdető aztán a DM-es, mai napig. Olajat meg popsikenőcsöt nem vettem más második gyereknek, Sudocrem mintánk volt, az tényleg remek, de nem értem én sem, miért tégelyes.

    VálaszTörlés