Otthonunk | A konyhám új élete

június 07, 2016

Emlékezetk még az Ilyen lenne a konyhám, ha… bejegyzésemre, ahol megmutattam a konyhánkat és írtam arról, milyen lenne, ha átalakíthatnám, illetve milyen az álomkonyhám? Nos, tavasszal járt le a Fundamentám, ami épp tökéletes volt arra, hogy a babaszoba mellett a konyhát is befizessük egy kis “ráncfelvarrásra”.
befaf
Mivel a konyha csupán néhány éves, értelmetlen és nagy költségekkel járt volna teljesen átalakítani, így azt találtuk ki, hogy már az is merőben más képet festene a helyzetről, ha csak az ajtókat cserélnénk át. Így a csupa kalvadosz szinű bútorhoz kerestünk egy passzoló faszínt, ez lett a sonoma tölgy. Egy évekkel korábban vásárolt lépcsős polcom is épp ilyen sonoma tölgy színű, amit imádok, a világossága és a mintázata miatt. (Nem mellékesen a babaszoba teljes bútorzata is sonoma színű, nemsoká megmutatom azt is!).
A fiatalosság és letisztultság jegyében az ajtók simán, marásmentesen kerültek a helyükre, a régi fogantyúkat használva. Így a teljes összkép is megváltozott, amihez még a konyha közepére tervezett sziget is nagyban hozzájárult. Teljes mértékben sonoma tölgy bútorlapokból készült a sziget, s bár a munkalap ugyan nem teljesen azonos az eredetivel, de ez alig feltűnő. Kifejezetten úgy kértem a szigetet, hogy bőven legyen munkafelületem, de asztalként is funkcionálhasson, mellé lehessen ülni, akár egy gyors reggelire is. Így a munkalap túllógatásával kényelmesen odaférünk a pulthoz. Már csak két egyszerű, támlanélküli bárszékre lesz szükségünk, és kész is! :)
20160606_143007
20160606_143028
Ugye, hogy így jobban fest? :)

4 megjegyzés

 1. határozottan jobban fest! : ) az előző is szép volt, de ez világosabb, vidámabb, tettre késznek érzem magam tőle : DD olyan mindjárt sütök valami finomat érzés! és a sziget is jó ötlet oda : )

  VálaszTörlés
 2. Jajj na én is így akarom majd, hogy a sütőt feljebb helyezni, de egyelőre leszavaztak róla :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én nagyon szeretem, hogy magasan van, sokkal kényelmesebb, nekem pont ideális a magasság, de pl. a mikró már az én magasságomhoz egy picit magasan van. :D

   Törlés