Otthonunk | Bemutatom a babaszobát

június 24, 2016

Ezer meg egy éve ígérem ezt a bejegyzést, és eredetileg még Danika érkezése előtt szerettem volna megmutatni nektek, milyen szoba várja majd haza, de a kis pocokmaci keresztbehúzta a számításaink, és hamarabb megérkezett mint hogy a szobája teljesen elkészült volna. Persze a fontos dolgok már rég megvoltak, inkább olyan apróságok hiányoztak, mint sötétítő, szőnyeg, vagy pl. kiskuka.
Még most sem 100%-os, hiányzik még ez-az, amiről a bejegyzés végén írok, de most már szeretném bemutatni a kis szerelmünk birodalmát, amit hónapokon át álmodtunk és terveztünk meg (főleg én, Ati jobbára csak rábólintott :D), hogy a legszuperebb helyen cseperedhessen a kisfiúnk.
20160624_100701
Két dolgot nem akartam; nagyon kisbabás szobát és csupa fehér bútort. Nekem nem tetszenek a nagyon tematikus, pl. mesefigurákra épített babaszobák. A kiságy feletti gigantikus micimackók, vagy a full tengerész téma nekem túl kötött. Olyan babaszobát szerettem volna, amit később akár a dekorációkkal, akár néhány kiegészítővel a gyerkőc korához tudunk igazítani, anélkül hogy kétévente falat kellene festeni és bútort cserélni.
Mostanában minden bababútor fehér. Tisztaságot, ártatlanságot áraszt, nagyon szép szobákat látni fehér bútorokkal, de én inkább természetes hatást szerettem volna, fa mintázatot. Mint ahogy azt említettem a konyhaátalaktós bejegyzésemben, a babaszoba bútorzata is sonoma tölgy színű. Világos, de mégsem fehér, és nem is sárgás színű, mint a többi tölgy szín. A rácsos babaágy, hogy még tovább használható legyen, 70*140-es méretű, és később kisággyá alakítható. A komód 4, extrán erősített fiókkal és egy pelenkázó résszel lett ellátva, amit egy mozdulattal levehetek majd a komód tetejéről, ha már nem lesz rá szükség. A beépített szekrény 4 nagy ajtóból áll, amik optikailag nyújtják a teret – ez jól jön a pici szobában. Az ajtók mögött még egyelőre nem túl sok babaholmi van, mert a komódot használom még egyelőre ilyen célra.
1
2
3
20160624_100335
20160624_100426
20160624_100506
A golyófüzér, az akkor még Baby on Cloud (ma már Baby on!) néven futó hazai tervezőtől van, az ablak melletti “to the moon and back” banner a Moon Manufacture-től. Apróságok, de szebbé, otthonosabbá teszik a szobát. A képkereteket, mint ahogy a széket és a fűszertart polcokat is az Ikeából vettük még márciusban. A keretekbe a kis nyuszis-fánis képeket én magam rajzoltam illusztrációk alapján, kis változtatással, hogy személyesebb kötődésű legyen. Az elefánt számomra a nagymamám jelképezi, aki sajnos már nincs köztünk, a kis nyuszi pedig Danika, így ha a rajzokra pillantok, azt érzem, a mamám vigyáz a kis dédunokájára. Az illusztrációkat innen lestem!
A DANÓ-s füzért még Flóra, a fotósunk készítette a kismamafotózásra, találkozhattatok már vele a fotózáson készült képeket bemutató bejegyzésemben. A limezöld sötételő roló és a cukker szőnyeg a TTL-ből származik. A szőnyegért kisebb harcot vívtam Atival, de egyszerűen muszáj volt ezt a darabot megvennünnk, mert színeiben tökéletesen passzol, méretben is jó, és az, hogy három gyerkőc van sávonként, egy újabb sors jelnek tekintem, hiszen mi is három lurkót szeretnénk.
Még a polcon lévő képkeret üres, és a szék melletti falra van egy-két dekorációs ötletem, amikkel 100%-ig kész lesz a szoba, de így is nagyon tetszik nekünk.
20160624_100739
20160624_100757
20160624_101015
Szerettem volna, ha sugároz egy kis Buzz Lightyear féle a végtelenbe és tovább! érzést a babaszoba. Nekem ez a jelmondatom, meghatározza az életem, így mindenképp bele akartam csempészni a szobába, hogy motiváló legyen, hogy az a kisember bármi lehessen, ami csak akar. Tudtam, hogy a plafonnal kell kezdenem valamit. Az ötletet egy pinterest kép adta, ahol az egyik oldalfalon csillagképek voltak felkenve. Egyből beleszerettem, és a festőnkkel nagy nehezen össze is hoztuk azt a szép sötétkék színt a plafonra, amire később Ati és én egy pentart fehér akrill festék és egy krumpliból faragott csillagnyomda segítségével felfestettünk néhány csillagképet. Felkerült pl. az Orion, a kisgöncöl, a Bika (ez a csillagjegyünk Danival) és a Kassziopeia is – persze nem lett teljesen arányos, szóval csillagászok, most ne nézzetek ide :D. Vonalzó és fehér táblafilc segítségével összekötöttük a képeket, végigpöttyöztük random mód a plafont, majd az egészen átmentünk az UnikromGlow vízkék színű foszforeszkálós festékével. És gyerekek, el se hiszitek, de egész éjjel világítanak a csillagok, és gyönyörű! Sajnos nem tudtam lefotózni, a telefon ehhez kevés (de megpróbálom majd valahogy megmutatni nektek, igérem!), de mintha a csillagok alatt feküdnénk. Sokkal jobb lett, mint vártam! Mi imádjuk Atival, és remélem, Danika is értékelni fogja majd.
A végére pedig jöjjön két panoráma, amiből jobban látszik egyben a szoba. :)
20160624_100559
20160624_100701
No, hát ilyen a Danibirodalom, hogy tetszik? :) Nálatok milyen a babaszoba? Vagy milyen az álom babaszoba?

10 megjegyzés

 1. Nagyon nagyon hangulatos, biztos szuper cseperedő hely lesz a kis Danómanó-nak❤

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó hangulatú, kellemes színvilágú szoba! :-)
  Csak egy-két gondolat motoszkál bennem... A kiságyra tett spárgás zászlófüzér kissé fulladásveszélyesnek tűnik. Dani persze most még kicsi, de egyre többet fog ficeregni... A babák néha bizony meglepően ügyesek... A képek (vagy a kis tulajdonosuk) is veszélyben lesznek egy álldogáló baba mellett. A jó szándék vezérel, remélem nem veszed rossz néven, én is anyuka vagyok, csak az aggódás mondatja ezt velem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Abszolut nem veszem rossz néven, sőt, köszönöm, hogy szóltál. Gondoltam a madzagra,le fogom venni hamarosan, a képeket meg más, gyerekbiztos dekor váltja majd fel ha Danika elkezd feláll i. ;)

   Törlés
 3. Nagyon szép, nekem is tetszik. Nálunk zöld a fal és világosabbak a bútorok. A mennyezet fantasztikus! Nálunk is van a falon fluoreszkáló elem, birkák, felhők, hold és csillagok, elosztva, mert két gyerek van.
  Szőnyeg nagyon sokáig nem volt a babaszobában, mi apránként mindig azt vettük, ami kellett, nem volt ennyire berendezve, csak kiságy és pelenkázó volt a babaszobában.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazság szerint én is több hónapon keresztül csinosítgattam a szobát, és még most is van egy két dolog amit majd még szeretnék, de majd alakul idővel. :)

   Törlés
 4. Nagyon szép lett a szoba, a mennyezeti csillagrendszer pedig csodálatos (imádom nézni a csillagos eget, azt hiszem én is elfogadnám 😊). Nekem se tetszenek a Micimackóval meg társaikkal telematricázott szobák, ha majd lesz kisbabám én is hasonlóan szeretném berendezni, legyen időtálló de a kiegészítőkkel mégis barátságos és játékos a baba számára. ☺

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szép szoba. Meg tudnàd írni a méreteit?
  A képek alapjàn hasonló nagysàgú szoba àll rendelkezésre. Köszi!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük szépen! :) Teljesen pontos méretet sajna nem tudok, de kb. 2,2m x 4,5m.

   Törlés