Kence | L’Oréal Paris Préférence hajfesték meg némi pixie

június 16, 2016

Kamaszkorom óta festem a hajam. Vörössel indultam, a pirosasabb fajtákkal, de volt barna és egy kis időre még szőke is. Utóbbi nem az én színem, ez hamar kiderült, a barna nem elég izgi és nem is elég kifejező, így visszatértem a vöröshöz, de ezúttal a rezes árnyalatot választottam. Ez volt lassan 4 éve. Azóta töretlen festem a hajam a L’Oréal Paris Préférence 74-es, rézvörös árnyalatával.
Az utóbbi időben meg-megfordult a fejemben, hogy váltani kellene. Valami más árnyalatra. Kipróbálni valami mást is. Aztán csak állok a drogériában a festékek előtt, és azt veszem észre, hogy semmi sem tetszik jobban a már megszokott 74-es rézvörösnél.
20160616_085945
2300 Ft körüli áron bármely drogériában beszerezhető.
Több szempont miatt is imádom ezt a festéket; egyrészt könnyedén be tudom festeni a saját hajam úgy, hogy nem szükséges előbb a töveket, aztán a többit, simán felkenhetem mert mindenhol egyformán befogja. Bár lehet sokat segít az ügyben, hogy az eredeti hajszínem sötétszőke. Minden egyes alkalommal, mikor lemosom a festéket és beszárítom, újra beleszeretek ebbe a vibráló színbe.Imádom a balzsamot, ami a festékhez jár. Vörös szín létére én egész tartósnak mondanám, pedig én 2-3 naponta mosok hajat.
Szerintem az a mérvadó hajfestékes teszt, ahol van előtte kép is, nem csak utána készült. Legutóbb a kismama fotózásom előtt festettem hajat, azaz jó két hónapja. Ráadásul akkor épp nem volt a szeretett árnyalat a Müllerben, így a Glamour kuponnal egy Syoss festékre neveztem be hasonló árnyalatban. Nagy hiba volt, egyáltalán nem jött be, nem fogta meg rendesen a hajam, és nagyon hamar kikopott. De most nem arról a festékről van szó. :)
beforeafter
Mint ahogy az a képeken is látszik, már nagyon le volt nőve a hajam, a Syoss festéknek már nyoma sincs (pedig nem szinező volt, hanem tartós festék), így tényleg ideje volt már befesteni. A képek nem adják vissza igazán a színt, de azért látszik így is, hogy nagyon szép rézvöröst kapunk, szinte ugyan azt amit a dobozon látunk. Bő fél órát volt felkenve, a doboz tartalma kényelmesen elég egy ilye hosszúságú hajhoz. Könnyű volt lemosni, nem fogja meg a bőröm, a balzsammal nagyon puha, fényes, egészséges hatást kapunk.
És ha már a hajnál járunk, történt némi változás azóta, hogy a fenti after fotókat elkészítettem.
pix
Én ilyen vagyok. Kész. Végre elfogadtam. Megnövesztem, majd megunom, és levágatom. Nem kicsit, hanem nagyon. Legutóbb 4 éve vágattam le, akkor is hasonló hosszúságból ennél még rövidebbre, szóval eléggé időszerű volt már az olló alá ülnöm. Mindig áltatom magam azzal, hogy ha majd megnő, akkor befonom így, meg úgy, és beszárítom így és úgy is, de végül sose történik semmi, vagy csak nagyon ritkán. Most pedig, Danika mellett még annyira se történik semmi sem a hajammal. Jobbára lófarokba fogtam, és kész. Nap mint nap, lófarokkal a fejemen néztem a tükörbe, és meguntam. Ebbe a fazonba nem tud belekapaszkodni (még), nem lóg előre, bele a kis arcába ha a karomban van, és nyáron sem melegszek bele. Imádom az új pixie hajam, Ati is odavan érte, nem érzek megbánást (egyelőre). Most pedig kezdődhet előről, a növesztgetés, és közben élvezhetem a különböző fazonokat. :D
Mit szóltok? Festitek a hajatokat? Rövid vagy hosszú?

2 megjegyzés

  1. Elkapott a fránya rézvörös láz...már megint...féltem, hogy a 7-es mélység esetleg sötét lesz, de most, hogy látom te is ezzel festetted, már legalább ebben biztos vagyok :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ez a festék kicsit sem sötét, pont jó. Legalábbis nekem nagyon bevált. 😁

      Törlés