Kedvencek | Május

május 31, 2016

Tudtam, hogy a május különleges lesz, készültem rá, hogy megérkezik a kisfiúnk, de álmomban sem gondoltam, hogy 4 héttel hamarabb, hó elején születik a kiírt 31-e helyett. A terhességem borzasztóan távolinak tűnik már azóta, rohannak a hetek Danómanóval, gyarapszik, és lassan beáll egy új rendre az életünk. Életem meghatározó hónapja volt az idei május, és most is voltak bőven kedvencek, lássuk mik!

WDF_1826612

LEGJOBB A TESTNEK | Sperti kenőcs

Na ez most lehet durva lesz (pláne ezzel indítani a kedvenceket :D), ilyesmiről nem blogol az ember lánya, de basszus, le kell írnom, mert igenis a Sperti kenőcs (és Reparon kúp kettőse) volt az, ami szülés után zseniálisan hatott a nem éppen aranyat érő problémával szemben. Igenis fel kell erre is készülni, hogy a természetes szülés közbeni erőlködés miatt gondunk lehet a gátseben kívül mással is. Kellemetlen, fájdalmas, és még mai napig nagyon cikinek tűnik beszélni róla, pedig borzasztóan sokan szenvednek az aranyértől, szülés nélkül is. Szóval éljen a Sperti!

LEGJOBB FOGÁS A HÓNAPBAN | H&M babaruhák

Danika ruhatárának igen jelentős része egyelőre a H&M-től van. Ennek három oka van. Először is, jó minőségűnek érzem őket, másodszor, árban szerintem abszolút elfogadható és végül lehet online rendelni. Hja, és persze jól is néznek ki, nem kiemekedően cukik mint pl a (szerintem) méregdrága Mamas&Papas rucik, inkább egyszerűbbek többségében, de nagyon szeretem őket.

11

LEGFINOMABB FALATOK | Grízes tészta sárgabaracklevárral

Irónikusnak éreztem, hogy szülés után mindenki hozta és nyomta belém a kaját, mert hogy az kell, hogy erőre kapjak, hogy legyen sok tej a babának, nekem mégis alig csúsztak a torkomon a falatok, hiába tudtam, hogy ennem kell, minden amit elfogyasztottam, harc árán került belém. Hazaérve persze elkezdett lassan javulni a helyzet, nagyjából visszatért az étvágyam, bár sokszor lassan érek el odáig, hogy egyek. A legjobban a minap készítette egyszerű, gyors grízes tészta esett.

12

LEGKREATÍVABB PERCEK | Új blogfejléc letisztultabb design

Mindig is szerettem a blog kinézetével bíbelődni, és bár még nem 100%-os, mégis most marha közel áll ahhoz, amire azt mondom, otthonos és nagyon tetszik. Az új fejlécem imádom, sikerült eléggé kifejezővé “varázsolni”. Most egyelőre így marad, aztán meglátjuk mi lesz. ;)

13

LEGSZEBB SZEMÉLYES PILLANATOK | Családdá váltunk

Mi is lehetne annál személyesebb pillanat, mikor először tartod karjaidban a kisbabádat? Az, amikor életed szerelmét látod a babátokkal elsőnek együtt. Ne értsetek félre, csodálatos volt magamhoz ölelni a picim, de valahogy az igazán áttörő érzések onnantól zúdultak rám, amikor Ati először karjaiba vette Danikát. Valahogy akkor pukkant az “anya lettem… család lettünk” buborék a fejemben teli érzésekkel és gondolatokkal.

received_1057788254300260

LEGFÜLBEMÁSZÓBB DAL | Quimby – Most múlik pontosan

Nem mai dal, és nem is ezért lett májusi kedvenc, hanem azért, mert alatódalt keresve a gondolataim közt ennek a számnak a szövege és dallama jutott eszembe, és csodák csodájára Daninak bejött. Eléggé “bár” hangom van, de ezt a számot nem nehéz eldünnyögni, így még nekem is fekszik, még ha nem is kifejezetten altatódal, Danit megnyugtatja.

0 megjegyzés