Kedvecek | A nehezen összehozott szülinapi kívánságlista

április 24, 2016

Minap megkérdezte a párom, hogy mit szeretnék születésnapomra, mert hogy közeleg, s bár van ötlete, gondolta rákérdez. Egyből bevillant egy sereg dolog! Egy jó kis kötött puff a babaszobába ami nemcsak mutatós lenne de hasznos is, de egy klassz szőnyeg is jól mutatna, vagy egy jó kis Adamo hinta a babszinak, esetleg cuki jegesmacis Krisko párna a kiságyba, meg a rácsra is jól jönne valami kis vidám, színes játék… de ahogy bevillantak ezek a dolgok, hamar rádöbbentem, ezek mind Danikának lennének.
Erőteljesen el kellett kezdenem agyalni azon, hogy mi az, amire vágyom, de nem kapcsolódik a babához. Ami független tőle, és tényleg örülnék neki. De marha nehéz ám ezen gondolkodni, míg a fészekrakó ösztön áradata alatt ál az agyam, ami folyton azt kutatja, mi lenne jó a babának, mitől lenne szebb a szobája, jobb az ő élete. Ha a böngészési előzményem megnézné valaki, a mellszívó állna a legközelebb hozzám. Ez szerintem így természetes, és normális. Mindenesetre, az elmém kicsit kiürítve átgondoltam, miknek örülnék, ezeket szedtem most listába, hátha segítségül szolgál valakinek. ;)
Lush termékek
b53de6fed21b3ea686b3376599bbde21Inkább zuhanyzós típus vagyok, de olykor jól esik egy kád forró vízbe beülni, amit szívesen dobok fel ezzel-azzal. Régóra szemezek a Lush fürdőbombáival, a Frozen, Twilight, Intergalactic és az Experimenter is mind nagyon tetszik. Könnyen lehet, hogy szülés után, amikor már lehet és lesz is időm beülni egy forró fürdőre, akkor felér majd egy komplett wellness hétvégével egy kis pancsi.
A fürdőbombák mellett nagyon szimpatikus a Bubblegum ajakradír is. Sokszor szárad ki a szám, és hajlamos vagyok a kicserepesedett ajkaim harapdálni, erre viszont megelőző megoldás lehetne egy klassz kis ajakradír.
De jöhet egy jó kis mézes arcpakolás is! :P

Kokedáma
de26cf3e62499c154eeafefddb7b95d9A kokedáma olyan növény-művészeti ág, ahol a növényeket nem a megszokott kapsókba ültetik, hanem mohával körbenövesztett földlabdában élnek. Természetesen Japánból ered ez is, ahogy a bonsai, és én odavagyok értük.
Gyönyörűek fellógatva, a levegőben élve, de akár egy mutatós tálcán is. Különleges, és annyira természetes a látványuk, nem bírok betelni velük. Számtalan növénytípusból lehet kokedáma, akár a képen látható, és az utóbbi években töretlen népszerűségnek örvendő lepke orchideából, vagy bonsaiból is.
A tartásuk kicsit talán körülményesebb, mint egy hagyományos cserepes virágé, de cserébe mennyire gyönyörűek már?!
Minél több növénnyel akarom körberakni a lakást, és nagyon örülnék egy ilyen különleges darabnak is.

Konhyai robotgép
BOSCH-MUM48R1-robotgépNémileg konzervatívan látom a nők konyhával való kapcsoaltát; szerintem egy igazi háziasszony igenis tudjon főzni és sütni. Nem egy Jamie Oliver szintet várok el nőtársaimtól, de számomra kiábrándító, ha még a tojásfőzés is kifog egy nőn. Én szeretek főzni és sütni. Az, hogy mennyire tudok, az folyamatosan fejlődik, és ehhez a tanuláshoz jönne jól egy klassz konyhai robotgép segítsége.
Szívesen porolnám le és fejleszteném tovább kicsit a cukrász vénám is. Egy házi briós reggel, finom almás pite, vagy egy klassz krémes… mmm, azért mennyivel könnyebb lenne az élet egy ilyen ügyes kis robotgéppel?!
Ruhákban és cipőkben nem igazán tudok most gondolkodni, mert előbbiből van annyi, amivel kihúzom a várandósságom végét, aztán lassan újra úgyis jók lesznek amik most nem jönnek a pocakomra, talán néhány alapdarabot fogok majd beszerezni később, cipő fronton pedig van épp annyi, amennyi kell.
Talán egy különleges ékszer, egy nyaklánc lenne még az, amit meg tudok említeni vágyódás terén. A Pandora és a Thomas Sabo ékszerek mindig lenyűgöztek… az anyaság küszöbén állok, a 27. születésnapom úgy töltöm be, hogy gyakorlatilag azt követően bármikor megérkezhet a kisfiam. Valami hozzá köthető, valami szimbólikus ékszer biztosan tetszene, és meghatna.
De összességében, az az igazság, hogy nekem manapság őszintén az apró dolgok okoznak a leginkább örömöt. Ha kiemlekedően jól sikerült egy főztöm, és ehetünk együtt egy finomat a szerelmemmel. Az, ha frissen le van nyírva a fű az udvaron. A látvány és illat okozta csodálatos, megnyugtató érzés körbeírhatatlan. Imádom, ha a konyhapulton lévő kis gyümölcstartó tányérom dugig van. Eper, szőlő és zöldalma…mm, egész nap elélnék rajta. És komolyan szemezek hetek óta egy cikk görögdinnyével is a helyi zöldségesnél, még ha tudom is, hogy bizonyára az íze messze van még az igazitól, biztos hogy pár héten belül beadom a derekam. A meggyfánk dugig van már most pici kis meggykezdeményekkel, alig várom már azt is, hogy legelhessünk róla.
Nem kívánok igazán mást, vagy többet a születésnapomra, mint hogy együtt töltsük, hogy jól érezzem magam, együnk egy finom tortát, mondjuk egy jó kis oroszkrémet, vagy fehércsokisat, vagy kekszeset. Nyami!

2 megjegyzés

 1. Teljesen egyetértek veled, az apró figyelmességek, az együtt töltött idő felbecsülhetetlen. Az idei szülinapomra is kaptam tárgyi ajándékokat, de a legnagyobb ajándék mégis a családom által szervezett meglepi vacsora volt, fantasztikusan jól éreztük magunjat, rengeteget nevettünk. ☺ Éés végre készült egy családi kép, ami utoljára szerintem akkor készülhetett amikor még pelenkás voltam. 😄
  Remélem szuper szülinapod lesz! ☺

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hű, egy jó kis családi kép nekünk sem ártana, mert szerintem nekünk nincs olyan még gyerekkorról sem, ahol együtt az egész család. :D
   Én is remélem, de biztos az lesz. :)

   Törlés