Kedvencek | A tuti tavaszi topánka nyomában

március 04, 2016

Kétségtelen, küszöbön a tavasz. A kedvenc hónapom, mert számomra a megújulást, a frissességet, a feltöltődést és a vitalitást jelképezi.
Az idei életem legkülönlegesebb tavasza, hiszen pár hónap, és megérkezik a kisfiúnk. Addig viszont még van egy szusszanásnyi időm, amit részben lelki felkészüléssel töltök, és mi is lehetne üdítőbb egy nő számára, mint egy kis vásárlás!
Azt viszont tudni kell rólam, hogy nem vagyok egy kifejezetten shoppingolós típus. Nem tornyosulnak kupacokban a ruhák, cipők és táskák a gardróbomban. Ha én azt mondom a szekrény előtt állva, hogy nincs egy göncöm sem, amit felvehetnék, akkor az tényleg úgy is van. :D Az utóbbi időben főként a kelengyelista tételeinek kipipálásáról szól a vásárlás, viszont nem mehetek el a tény mellett, hogy bizonyos dolgokat igenis be kell szereznem saját részre is. Ilyen pl. egy kényelmes, belebújós tavaszi cipő.
1
Mokaszin, slip on, slipper, belebújós tornacipő? Fogalmam sincs, mi a hivatalos neve az ilyen típusú lábbeliknek, mert minden oldalon más és más a megnevezés, de maradjunk csak simán a belebújós cipőnél. Elsőként egy világosabb színvilágú darabot szeretnék beszerezni, ami nem tűnik könnyű feladatnak, de szerencsére az általam kedveltebb üzletekben is egyre több modell közül választhatok. Nagy pocakkal már egyébként sem olyan egyszerű a cipő téma, így mindenképp könnyen felvehetőnek kell lennie, illetve a picit dagadó láb miatt extrán fontos, hogy kényelmes is legyen. És ezt a két funkciót szerintem ez a fazon képviseli.
Már tavaly, vagy talán két éve is van, hogy ezek a típusú cipők újra népszerűvév váltak, de a választék szerintem még mindig nem elég nagy. Ilyeneket hordtunk gyerekkoromban, és hát nincs mese, a divat ilyen, mindig minden újra divatba jön.
2
Ezek a cipők nagyon jó alapjai egy sportosan csajos szettnek, ami az a stílus, amit a legközelebb érzek magamhoz. Őgy érzem, most értem meg arra, hogy igazán tisztában legyek azzal, milyen stílusú dolgok állnak jól és mik tetszenek ezek közül, így ideje egy alaposan átgondolt, egymással jól párosítható ruhatár kialakításának. Ez persze nem egy olyan dolog, amit pár shopping túrával el lehetne intézni, de a tudatos vásárlás és a türelem előbb utóbb egy jól kombinálható kapszula gardróbbal fog megajándékozni – remélhetőleg. :D
Mivel szeretem megtervezni az ilyesmiket, így már nagyjából összeírtam, mikre lesz szükségem, és hogy azokat hogyan tudom majd variálni. Erről később írok, hátha más is szeretne egy tudatosan felépített gardróbot összehozni. :)
Nektek van kedvenc tavaszi cipőtök? Hogy álltok ezekkel a belebújós cipellőkkel?

1 megjegyzés

  1. Ez egy vászoncipő, talán gimiben hordtam ilyesmit, de inkább nyáron, nekem ez szabadidőcipő, van is, csak kötős (terhesség miatt ugye az kiesik), de nem nagyon szeretem, mert lapos a talpa teljesen, egy idő után megfájdul benne a lábam emiatt. Szerencsére nekem nem nőtt a lábam terhesség alatt, úgyhogy hordtam, amit máskor. Kedvenc tavaszi cipő, kettő is van, egy nyitott meg egy zárt, mindegyik barna/tapue és van kis sarkuk. Többnyire Rieker cipőt veszek, van elegánsabb és rohangálós kivitel is.
    Sajna a ruhákkal úgy vagyok, hogy kevés van, de mivel a melós és hétköznapi ruháim is hasonlók, nem is kell külön ruhatár.

    VálaszTörlés