Kence | Régi új szerelem a Balea samponnal

február 19, 2016

Azt hiszem, a régi, jól bevált dolgokkal nem szabad szakítani. Ha valami egyszer működött, akkor kár mással próbálkozni. Na jó, ez csak a samponomra igaz, egyébként éljen a kísérletezés, hiszen ez olyan, mintha azt mondanám, hogy ha a rántott hús a kedvenced, ne egyél soha mást, az már bevált. Micsoda badarság!
Szóval, hol volt, hol nem volt, régen – évekkel ezelőtt – a szilikonmentesség hajnalán engem is elkapott a láz, és egy Balea sampon személyében találta meg a hajam a nagy Őt. Szerették egymást, sok sok újravásárolt flakonon át. A Balea selymességet, dús hatást és ami a legfontosabb, plusz egy napot adott a hajamnak a zsírosodással való küzdelmében, cserébe a hajam hűen kitartott. Újra és újra levettem a polcról a kis rózsaszín kupakos sampont. De valami történt! Eltérítettek! A reklámok, a szépen csomagolt más márkák ígérgető, kecsegtető samponjai, és megszakadt a kapcsolat a Baleával.
20160219_110718
Ha sorrendet kellene felállítanom, akkor egyértelműen a Müllerbe járok többször, utána dm és végül a Rossmann. A Müller a legkézenfekvőbb számomra, ott viszont értelemszerűen a dm sajátmárkás termékei nem találhatóak. Így valahogy elsodródtam a Balea samponjától, és egyetlen nevesebb márka samponja sem hozta azt, amit a Balea. Így pár hete végre újra várásoltam a hőn szeretett márkát, annyi különbséggel, hogy a megszokott rózsaszín kupakos, jázminos eltűnhetett valamikor, így szaglás és szimpátia elvén német nyelvtudás híján az egyik kék kupakost választottam, egész pontosan a barackos, kókuszost.
Az igazsághoz hozzátatozik, hogy ez a sampon most még nem 100as. Nem zavar, hogy nem habzik annyira (én ezt betudom a szilikonmentességnek, mert ez nálam általános észrevétel). De egyértelműen nem olyan jó, mint amilyen a jázminos volt, annak valahogy volumen növelő hatása is volt, dúsabbnak tűnt a hajam. Viszont lassabban zsírosodik, mint korábban bármely más samponnál, nem érzem gubancosnak, vagy száraznak, kellemes lesz tőle a hajam tapintása, így nekem ez már bőven fél siker, 8/10-re értékelem.
Ennek ellenére legközelebb biztos másikat fogok választani, de csak azért, hogy megtaláljam a jázminos méltó utódját. Az a sampon volt az etalon az én vékonyszálú, kevés, és gyorsan zsírosodó hajamnak, ami nem mellesleg rézvörösre van festve, így az sem hátrány, ha kicsit színvédő is a termék. Ha van ötletetek, hogy mi lehet még megfelelő választás, akkor ne hallgassátok el, várom kommentben a tippeket!
Nektek mi vált be? Van etalon samponotok? A Balea termékeivel hogy álltok?

6 megjegyzés

 1. Szerintem az összes Balea sampon egykutya, én mindig olyat választottam, ami festett/károsodott/száraz hajra való, de a hajam mindig tökugyanolyan. Most a Swiss-O-Par kókuszos samponját használom, eddig ez a legjobb. De nagyon sok Baleát is elhasználtam, közepes minőség, csodát nem tett, de olcsó és ahhoz képes jó.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ár-érték arányban szerintem összességében kiemelkedő, de persze csodaszernek én sem nevezném egy terméküket sem, de sampon fronton sok nevesebb márkával szemben nálam a Balea nyerésre áll. :) A Swiss-O-Par termékeket nem ismerem, de imádok mindent ami kókuszos. :)

   Törlés
 2. Ennél már csak akkor lehetett volna nőiesebb témát választani, ha intimbetét/tampon témában tartasz székfoglalót. :D Hogy hasznos is legyen valamilyen szinten a hozzászólásom, az én hajam egyedül a Head & Shoulders-t bírja, abból viszont hiába van 50 féle, mind ugyanolyan, kivéve az Old Spice-osat, mert annak van egyedül nem Head & Shoulders szaga. Úgyhogy én azt használom. Minden mástól úgy korpásodik a hajam, mintha fizetnének érte.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A várandósság nagy előnye hogy most nem aktuális az intimbetét téma. :D
   Egyébként tapasztalatom szerint a korpásodás inkább a férfiak problémája, nekem mindig is a zsíros hajjal gyűlt meg a bajom, a korpát csak messziről ismerem.

   Törlés
 3. Halkan jegyzem meg, hogy sosem volt olyan dús és egészséges a hajam, mint a várandósságom idején. A hormonok jótékony hatása... és nem biztos, hogy a sampon érdeme. ;)
  Egyébként évek óta a Herbária Bojtorjánját használom, nekem az vált be a vékonyszálú, gyorsan zsírosodó hajamra. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Olvastam én is a várandósság alatti pozitív változásokról, de ahogy elkerült mindennemű rosszullét, úgy a babavárás jótékony hatásai is kimaradtak eddig. :)

   Törlés