A csík, a folt, és a kis kurzor esete

január 05, 2016

Első fejezet - A csík

Mikor belevágtok A Projektbe, szerintem minden nő lesi a naptárát, hogy mikor fog menstruálni, mikor van peteérés, mi merre hány méter, és tűkön ül, monitorozza a testét, várja, hogy akkor az adott hónap "kuka" vagy siker. Mi Augusztusban vágtunk bele. A hónap végén kiderült, az első kör nem nyert. Csalódott voltam, bevallom, mert bíztam benne, hogy elég volt csak egymásra néznünk, és máris megtörténik a csoda. De nem. Sebaj!

Új hónap, új lehetőségek, és remekül telt a szeptember, sok-sok munkával, ami pont tökéletesen elterelte a gondolatom a témáról. Hajlamos vagyok sajnos rápörögni dolgokra, így a megkattanás elkerülése érdekében lefoglaltam magam munkán kívül is. Aztán jött a vasárnap, ami a naptárban már piros betűs, de sehol semmi. Világ életemben pontos volt, olyan, mint a reggeli első vonat, szinte sose késett, ha mégis, azt én akartam úgy. Naná, hogy bezsongtam!

Hihetetlen lassan teltek a napok, de biztató volt, hogy a szokásos előjelek is elmaradtak. Aztán szerdától enyhe alhasi görcs jelentkezett. Na tessék, csak jön... De jött a hétvége, és még mindig semmi. Oké, akkor teszteljünk. Vasárnap reggel, 7 napos késéssel, fél 6kor már minden bajom volt... már kíváncsi is voltam, nem bírtam tovább, Atit is felkeltettem, és teszteltünk. És ott volt! Halványan, de ott volt az a bizonyos másik Csík. Megtörtént!

Második fejezet - A folt

A hírt már aznap megosztottuk a leendő nagyszülőkkel és a testvérekkel, nem bírtuk magunkban tartani. Nagyon örültek. Nem akartuk és nem is tudtuk volna titokolni, ez az ő életükben is fontos dolog, és a szülők már nagyon szeretnének unokázni. Hétfőn a főnökömmel is megbeszéltük a dolgokat, muszáj voltam hamar beavatni a fizetésem korrigálása miatt, és borzasztóan meglepett a totális segítőkész, korrekt és pozitív hozzáállása, amiért hálás vagyok nagyon, kevés főnök reagál így az ilyen bejelentésekre...

Habár azt olvastam, hogy a 6-7. héten érdemes elsőnek orvoshoz menni, de valahogy úgy alakult, hogy már hétfőn elmentünk a nőgyógyászomhoz. Megtörtént az ultrahang, és ott volt. Egy kis fekete folt a nagy hangyás képernyőn. A doktornő megállapítása szerint 4. hétben voltam, a fekete folt a petezsák volt. 3 hét múlva újra meglessük...

Ati nem volt benn velem, így ő lemaradt a kis foltocskáról, de az ambuláns lapon ott szerepelt a hivatalos tény is, ami valami hihetetlen hatással volt rá. Láttam rajta, hogy neki ez az orvosi megerősítés kellett a két csík mellé még, hogy elhiggye. Akkor vált számára is biztossá, hogy babát várunk. Borzasztóan édes volt, és világgá akarta kürtölni!

Harmadik fejezet - A villogó kurzor

Fura dolog a babona. Semmi köze semmihez, mégis visszatartó ereje van. Alapvetően nem vagyok babonás, szerintem ha valaki odafigyel magára, és egészséges a babavárása, akkor nem lesz baj. Ha pedig valami nincs rendben, akkor sajnos azt nem lehet kivédeni. Tehát a családon túl beavattuk a közeli barátokat is.

A következő vizsgálatra várva próbáltam tudatosítani, hogy babát várunk. Hihetetlen volt az elején. Már eleve a puszta tény, hogy egy emberke növekszik egy másik emberben, azért őszintén, csoda dolog, nem? 

Három hét piszok hamar eltelt. Elkezdtem a Gravida (terhesvitamin) szedését, és igyekeztem figyelni magamra, tudatosabban étkezni, többet pihenni, mindezt úgy, hogy még mindig hihetetlen volt az egész. A következő ultrahangra együtt mentünk be. A kis folt most már jól kivehetően két-három részre tagolódott, és ott volt már egy kis szív is. Alig kivehetően, laikusok számára csupán egy villogó kurzor volt az egész. De addigi életünk legcsodálatosabb kis villogása volt. Ott, akkor, mind a ketten szerelembe estünk...

6 megjegyzés

 1. Gratula, nagy lehet az öröm :) Ez valóban így van, hogy persze titok a kisbaba, de a saját párjának elmondja az ember, az meg nem bírja magában tartani, akkor már a tesóknak, leendő nagyszülőknek is elmondja, mert rájuk is tartozik és hipphopp 50 ember tud róla és drukkol. Nálunk a sógornőm vár babát, de a teszt óra tudjuk :)
  Jó lesz ez a pocaknapló, főleg majd később, ha visszaolvasod!
  Minden jót és jó egészséget!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük! Igen, nagyon boldogok vagyunk, és izgatottak. :) Jó egészséget a sógornődnek is és örömteli babavárást!

   Törlés
 2. Gratulálok!!! :)
  Rengeteg egészséget kívánok Nektek! :)

  VálaszTörlés
 3. Verus, annyira élvezem olvasni az írásaid! Habár az én életemben ez még nagyon nem aktuális, mégis annyira szépen írtad le a kezdeteket, hogy teljes boldogság töltött el és csak mosolyogtam. :)
  Remélem, továbbra is minden szuperül fog alakulni és minden rendben lesz veletek; várom a következő részt. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon aranyos vagy! :) Hamarosan érkezik a folytatás. ^^

   Törlés