Három sajtos pizzás batyu

január 03, 2016

A pizza egyértelműen kis világunk egyik legsokszínűbb és legfinomabb találmánya, ezzel azt hiszem nehéz vitába szállni. Lehet sós, édes, csípős és tejfölös, kicsi vagy nagy, vékony és vastag is, sőt, diétás is azoknak akik lisztérzékenyek vagy csak odafigyelnek az étkezésükre.

A mai recept is bizonyos értelemben véve pizza, csak kicsit másabb a tálalás. Pofás kis batyukat készítettem, csupán néhány alapanyagból pillanatok alatt!

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • Tésztához:
    • 80 dkg liszt
    • 1 dl olaj (oliva olajjal is lehet)
    • 3 dl víz
    • 2 tk só
    • 1 cs sütőpor
  • Töltelék:
    • fél tubus pizzakrém
    • 1 doboz pizzás melegszendvicskrém
    • 20 dkg trappista sajt
    • 15 dkg füstölt sajt
    • 15 dkg mozzarella
A tészta hozzávalóit tálba borítjuk, és a víz folyamatos hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Lehet picit több vagy kevesebb víz fog kelleni, ezt úgyis mi érezzük, szóval bátran alakítsátok az adagokat. A tésztát golflabdánál valamivel kisebb kis gombócokra osztjuk. Ez a recept egyébként dupla adag, szóval próba gyanánt nyugodtan felezzétek a mennyiséget.

A kis gombócokat lapítsuk ki, kis kerek, kb 3 mm vastag lapokká, aminek a közepére mehet a pizzakrémes pizzás melegszendvicskrém, majd a kis kockákra vágott sajtokból vegyesen 4-6 db. A lényeg, hogy a batyu széleit össze tudd fogni, ergo ne tömd tele sajttal a tésztát.

Papír muffin formákba tettem a kis batyukat, és mindet átkentem olajjal és a maradék pizzás krémmel. Előmelegített sütőben, 180°C-on 25-30 perc alatt megsütöttem. Sütés közben mókásak, picit kinyílnak, mint az Alien tojások, talán egyik másikból a sajt is kibuggyanhat. Melegen a legfinomabb, amikor még a sajt nyúlik.











Kb. 45-50 perc elkészíteni sütési idővel együtt. A tölteléket egyébként mindenki maga választhatja meg. Lehet sonka, kukorica, ananász, hagyma, kolbász, borsó... bármi mehet bele, amit szerettek és ami van otthon. Legközelebb én is egy sonkás-kukoricás-gombás, azaz SonGoKu variációt fogok készíteni.

Remélem tetszett a recept, és elkészítitek Ti is. :)

2 megjegyzés

  1. Ez egészen fasza cucc. Szilveszterre virslivel töltött tésztát keszítettem, de ez jobb lett volna. Majd legközelebb remelem eszembe jut ez a recept. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem annyira egyszerű, hogy már már elfelejthetetlen. :D Elég a tészta hozzávalóit megjegyezni, a töltelék úgyis egyénileg választható. ;)

      Törlés