Fóliában sült vajas kukorica

július 21, 2015

Ha nyár, akkor nálam egyértelműen a főtt kukorica az, ami elsőnek eszembe jut. Imádom! De ez még nem is fejezi ki kellően, hogyan érzek a kukorica iránt. Ha tehetném, egész nyáron ezen élnék. Könnyen beszerezhető, könnyen elkészíthető, és nagyon finom! Kell ennél több? Kell bizony!

Eddig csak főve készítettem és ettem, de már jó ideje buzizza az agyam, hogy grillezve milyen lehet, és hogy közelebb kerüljek a megoldáshoz, gondoltam újítok, és ha grillezni nincs is épp időm vagy lehetőségem, én akkor is sütni fogom. Melegítsd elő a sütőt babám, mert ezt a receptet máris ki akarod majd próbálni!

Hozzávalók:
 • 4 cső kukorica
 • margarin/vaj
 • alufólia
Melegítsd elő a sütőt 220-240 fokra. A megtisztított kukoricákat kend be vékonyan margarinnal vagy vajjal, sózd meg finoman, és jó alaposan tekerd fóliába. Ha kész, mehet a sütőbe 1 órára. Félidőnél fordítsunk rajta egyet, óvatosan, hogy ne szakadjon ki a fólia.

Ha kész, óvatosan bontsuk ki, várjunk picit, míg hűl, aztán essünk neki! Egyébként bátran lehet kísérletezni a fűszerekkel, úgy mint kakukkfű, majoránna és társai. :)Imádom! Így is. Meg főve is. Még konzerv vagy fagyasztott formában is. A Hawaii pizzáról is mindig előre leeszegetem. Ez az őszinte szerelem.

Ti milyen finomságokat imádtok a nyárban?

2 megjegyzés

 1. Aztán meg szemenként egyben jön ki hátul, emésztetlenül. Micsoda pazarlás. :D (Bocsi, ezt nem lehetett kihagyni.) Holnap ki is próbálom, felcsigáztál. Nem lesz amúgy száraz? Attól félek, hogy a fóliában mivel nincs plusz víz, kiszárad. Mennyivel másabb így az íze és az állaga?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Frissen finom, a vajtól nem szárad ki, édesebb lesz, az állaga nagyjából azonos. Másnaposan viszont nem jó, ezt frissen jó elfogyasztani, szal javaslom annyit süss, amennyit meg is esztek. :)

   Törlés