Rendhagyó álomfogó készítés egyszerűen

június 27, 2015

Nem vagyok babonás típus, pusztán mindig is tetszettek az álomfogók, főleg a megszokottól eltérőek. Szerintem jól feldobják a hálószobában az ágy környékét, könnyedén és sokszínűen elkészíthető, viszonylag kevés pénzből is.

A mi álomfogónk színein nem kellett sokat gondolkodni, hiszen a terv az, hogy szép lassan a fehér szín domináljon a lakásban, színes kellékekkel téve izgalmassá a szobákat. Ebay-ről rendeltem fehér tollakat. Pár száz forintért akármilyen színűt rendelhetünk ingyenes szállítással. Csak a több hetes szállítási idővel kell kalkulálni, de ha nagyon sürgős, kreatív és hobbi boltokban is lehet kapni. Maga a kör beszerzése okozott némi fejtörést, míg végül valahol azt olvastam, hogy a hímzőrámák tökéletesen alkalmasak erre a célra. 1000 Ft körüli áron különböző méretekből válogathatunk. Már csak hímzőcérna kell, és egy kis türelem.


A ráma kerek belső körét körbetekertem fehér, vastagabb fonallal(?). A végére eléggé untam, kicsit időigényes a művelet és a kezem is kiállt. A klasszikus körbeszövés helyett én a kertből szereztem egy kis faágat, amit keresztbe ráerősítettem a rámára. A hagyományos beszövésre rengeteg leírást találtok, ha olyat szeretnétek. Erre kerültek fel a tollpihék, amik közé felhasználtam egy régi nyakláncom kék tollait. Kb. 2 órahosszába és nagyjából 2000 Ft-ba került az egész.

A működését már az elkészülés estéjén sikerült tesztelni. Nem működik. :D A rossz álmokat nem fogja meg, de nagyon jól mutat a falon, nekem ennyi elég. Végleges helyét festés után fogja elfoglalni, addig marad a szép fehér fal helyett ez a "rózsaszín?" háttér.

Hátha kedvet kaptok hozzá, összeszedtem néhány nekem tetsző darabot, de Pinteresten rengeteg verzióban megtaláljátok:


Ti készítettek már ilyesmit? A hagyományos vagy a kicsit extrémebb típusok tetszenek?

1 megjegyzés

  1. Nagyon szép lett az álomfogótok, le a kalappal, türelemjáték lehetett. :)

    VálaszTörlés