10 dolog, amiért imádom a kutyáinkat

június 19, 2015

Az állattartás felelős dolog, és szerintem felnőtt korra lehet igazán megérni rá. Sok háziállatom volt már, a macskától kezdve az aranyhörcsögön át a házinyúlig épp csak a madarak maradtak ki a szórásból, de az igazi mindig is a kutya volt.

Elmo jövő héten tölti a 3. életévét. Ő az én álomkutyám, legyen akármilyen bolond is. Nanuk 5 hónapos husky kölyök, igazi egyéniség ő is. Ő a párom álomkutyája. Sokszor nem könnyű az élet velük, biztos egy kisebb testűvel se mindig egyszerű, pláne két nagytestű kutyával. Mégis a "mindent szétrágnak, de tééényleg mindent" és a "mindenhol gödrök vannak az udvaron" mellett igazi élmény velük az élet. Ezekből a szösszenetekből szedtem össze egy csokorra valót.

1. Reggel, mikor elkezdesz mocorogni a házban, ők már tűkön ülve lesnek befelé az üvegen, és alig várják, hogy köszöntsd őket.

2. Mikor végre nap végén hazaérsz a melóból, akkor látod, hogy a kisebbik, fél éves husky még mindig kicsit bepisil örömében, amikor meglát.

3. Észreveszed, hogy szétrágták a kapunyitó szerkezet kábeleit, emiatt nem nyílik a kapu, és borzasztóan mérges leszel, mert már megint tönkretettek valamit, de aztán odasunnyognak, a gomb szemeikkel, és nem tudsz haragudni.

4. Ha esik az eső, akkor mókás sünökké alakulnak.

5. Rájössz, hogy a kocsid jobb első kerekénél az a furcsa "karcolás" valójában a kutyád foglenyomata. Hihetetlen, hogy mindent megrágnak. Mindent...6. Etetés után magára hagyod a kicsit a pincében a tápos zsákokkal, visszaérve pedig azt látod, hogy félig kilógva a zsákból dézsmálja a felnőtt tápját, majd nagy kerek hassal elégedetten távozik.

7. Ha leülsz a lépcsőre, a kerti sütő mellé, azonnal ott teremnek, és szinte a nyakadba mászva tolakszanak a simiért.

8. Ha labda van a kezedben, teljesen bepörögnek, a nagyobb pedig mókás fintort vág, és alig várja hogy eldobd a labdát.

9. Hajnalban nyitott ablak alatt hörögnek, röfögnek és birkóznak, csak hogy Te biztosan jól aludj,

10. A legcsodásabb látvány, mikor a kis szőrmók szerelmeid a pároddal játszanak. :)

Ti mit imádtok a kedvenceitekben?


1 megjegyzés

  1. jajj de nagyon aranyosak és Nanuk is milyen nagy már. :)
    nekünk két husky-nk van, anya-lánya. ők is kis rosszaságok, de nem lehet rájuk haragudni. most nyílt nálunk a rózsa, gyönyörű szépek voltak, és illatosak, meg is szaglásztuk őket, aztán 5 percre rá már nem volt ott a virág. annyira féltékenyek voltak a rózsára, hogy képesek voltak leszedni. :D na meg a cseresznyefa aljáról eszik a cseresznyét. meg mindig lopják a diót meg a száraz kiflit a garázsból és volt olyan is, hogy elásták az utcára néző kertbe, de úgy, hogy a fele kint volt. anyukám meg itt izélt, hogy azt fogják rá mondani, hogy milyen bolond, hogy kiflit ültet a kertbe. :D

    VálaszTörlés