Fehér otthon az új színes?

március 06, 2015

Korábban már több alkalommal festettem ki a szobám, hol egyedül, hol kis segítséggel, és minden alkalommal hosszas tanakodás előzte meg az ecsetragadást. Nehezen döntöttem, hogy melyik színt szeretném az elkövetkezendő 2-3 évben nézni. A fehér volt az, amit a sötét árnyalatok előtt első körben kizártam. Mert a fehér unalmas. A fehér olyan… fehér.

Tavasszal az egész lakást kifestjük, és ezúttal nincs tanakodás, csak egy szín jár a fejemben; a fehér! Sosem gondoltam, hogy ezen a téren ekkorát változik majd az ízlésem, de komolyan, nem tudok most más színre gondolni, csak a fehérre. Mindenhol fehér falakat akarok! Persze azt mindenképp szem előtt kell tartani, hogy a mi házunk több kisebb helységből tevődik össze, és nincsenek nagy ablakok, így egyébként sem ajánlott komolyabb színezésekben gondolkodni, a fehér a legjobb opció a terek világosításában. Természetesen, csak azért, mert a falak fehérek, még nem jelenti azt, hogy unalmas is lenne a tér. Rengeteg ötletem van, hogy melyik helyiséget milyen színekkel fogom kooperálni, hogy ne legyen unalmas az adott szoba.

Szerintem a fehér üde, tiszta, világos és bármilyen színnel párosítható, amely társulás adja meg igazán a szoba karakterét. Én vidám, fiatalos, tiszta, üde és barátságos tereket szeretnék, így élénk színekkel fogok játszani majd kiegészítők, bútorok és dekorációs elemek terén, de a klasszikus fekete-arany páros is felbukkan majd az többek között az étkezőben. Odavagyok most ezért a lágy, tiszta színvilágért, és ha egy karakteres színfoltot kap a szoba, attól még izgalmasabbá válik.

Összegyűjtöttem pár képet, hogy lássátok Ti is, milyen izgalmas, kifinomult, fiatalos, vidám, bohó és üde lehet fehér falakkal is a lakás.

1

 2

Nálatok milyen színűek a falak? Szerintetek unalmas a fehér?

6 megjegyzés

 1. Nagyon veled vagyok a fehér lakás/szoba rajongásodban. Nálunk minden szoba krém színű vagy a barack és a sárga árnyalata látható, egyedül a párommal közös szobánk élénk erős narancssárga, de mióta szóba került az esetleges festés nekem is a fehér szín ugrott be elsőnek. :D Persze a másik nagy szerelem az egy világos, halvány zöld árnyalat, ami a kis szobánkat feldobná és kis vidámságot, nyugodtságot csempészne a minden napokba.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én a színest egyelőre a jövendőbeli gyerkőc szobába tudom csak elképzelni, egyszerűen a fehérre kattantam rá, kész, nekem a fehér most a kék, sárga, zöld, barack és minden. :D

   Törlés
 2. Én mindig is rózsaszínes/lilás falakat akartam és valami nagyon csajos szobát. Mára pedig már kibékültem a fehér falaimmal, különösen tetszik is. :) Inkább a dekorációba viszem be a színeket. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is álmodoztam csajos, pihepuha lányszobáról, de most már nagyobb projektben kell gondolkodnom. :)

   Törlés
 3. Nem rossz a fehér, van sokféle árnyalata, nem kell pont a meszelésre gondolni. De ilyenkor a színes kiegészítők kötelezőek. A fal nálunk sárga, zöld és okker, minden szoba más. Csinálhatod azt is, hogy egyik fal színes.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tervben van, hogy lesznek olyan falak, amiket feldobunk színekkel, mintákkal, de ez legyen egyelőre meglepi. :)

   Törlés