Jó zenével repül az idő

február 25, 2015

Üdvözlök minden kedves Olvasót itt a Pocszoba blogon. Verus kedves meghívására fogok a következő időszakban megosztani veletek pár remek ötletet, melyet én már megvalósítottam az otthonomban. Mivel Verustól azt az instrukciót kaptam, hogy kerüljem a kényes témakat - tekintettel arra, hogy az olvasótábor nagy része hölgyekből áll - a házilag készített szexhintát és a bilincses keresztet nem fogom veletek megosztani. (Bár amekkora hype-ot kapott mostanában a Szürke 50 árnyalata, lehet azzal nagyobb sikerem lenne...) ;) Na ennyit a vendégszereplés margójára, következzék hát a DIY:

Óra bakelitlemezből

Klasszikus DIY projekt, már-már közhelyes, de szerintem kihagyhatatlan. Nem kell hozzá szinte semmi, csak egy régi lemez (ami valószínűleg már úgyis annyira karcos, hogy élvezhetetlen, arról nem is beszélve, hogy a háztartásokban még elvétve fellelhető csehszlovák gyártmányú "Lemezlejátszó-készülékek" tetemes része üzemképtelen), egy óraszerkezet (hobbiboltokban 500Ft körüli áron beszerezhető), illetve némi dekoranyag, ami jelen esetben fotópapírra nyomtatott albumborító és lakkfilc. Íme az eredmény:

A mű olyan szempontból félkész, hogy a zenekar tagjai még nem dedikálták, de ami késik, nem múlik, már ígéretet kaptam rá a közeljövőben. Addig is hallgassátok őket első magyar nyelvű videoklipjükben.


4 megjegyzés

 1. Klassz kis óra lett! Picit másabb kivitelben én is el tudom képzelni, hogy készítek ilyet, bár nekem se lemezem, se semmim hozzá. :D

  VálaszTörlés
 2. Antikváriumban szerintem ócón lehet kapni bakelitet. Hobbiboltban meg óraszerkezetet. De am az auchanban a papír-írószer osztályon van fa óralap is meg órához való számok is fából. :D

  VálaszTörlés
 3. Jól néz ki :) Gyerekként én még hallgattam ilyen lemezről zenét :)
  A videót csak otthon tudom meghallgatni, este.

  VálaszTörlés
 4. Kis kiegészítésként: Készült egy másik darab is ebből, ezt egy jó barátomnak szánom születésnapjára. Az ezen szereplő zenekar egy másik számunkra kedves Debrecen környéki formáció.
  :img:http://4.bp.blogspot.com/-e1W-7O6vV_0/VO33C0QKwuI/AAAAAAAACpA/cXkicbAtzB0/s1600/20150225_171957.jpg:eimg:

  VálaszTörlés