Három hasznos mobil applikáció feledékenyeknek

február 17, 2015

Azaz nekem! Most, hogy háztartást vezetek, és 100%ig tényleg minden a mi dolgunk, csekkek fizetése, növények locsolása, bevásárlás, elfogyott valami akkor venni kell, stb. Szóval sok mindent kell észben tartani, szerintem ezt mindenki tudja, aki önállósodott már. Nem könnyű mindent fejben tartani, és ha kis fecnikre kezdesz dolgokat felírni, garantáltan kimarad majd valami és csak a bosszankodás marad.
Szeretem, ha helyén vannak a dolgok, és ha valami segítségemre van, és úgymond helyettem megjegyez dolgokat, és még emlékeztet is, az nekem nagy könnyebbség, hogy nem nekem kell észben tartanom, hogy pl az autóbiztosítást 19-ig be kell fizetni, vagy hogy a yucca nem kapott vizet már 2 hónapja. Épp ezért, ha már az okostelefonok világában élünk, akkor kézenfekvő, hogy kihasználjuk az adottságait, és megtöltsük a telefont néhány olyan applikációval ami segít és emlékeztet dolgokra. Összeszedtem a három kedvencem, amik nálam beváltak!
1Esett már többször szó arról, hogy vannak gondjaim a növénygondozással, és arról is beszéltem már, hogy nagyon lelkes vagyok és mindent megteszek azért, hogy ezek a problémák megszűnjenek, és ne okozzon gondot egy növény nem csak hogy életben tartása, de egészséges nevelése. A túlöntözés nálam a fő gond, de hogy ne legyen az, a másik végletbe estem át, és sose tudom melyik növényem mikor locsoltam, és hogy milyen gyakran kellene. Erre megoldás nekem a Waterbot alkalmazás, ahol meg tudom adni a növényeim, saját fotót rendelhet hozzájuk, így nem lesz keveredés. Az alkalmazás jelez, ha egy növény vízkészlete elfogyott, és öntözésre szorul. Épp ennyi kell csak. Eddig nekem bevált, könnyen kezelhető, egyszerű,
2
Most, hogy saját házunk van, sajátok a számlák is, amik jönnek, de persze nem egyszerre és nem egy határidővel. Sok apróságot kell fejben tartanom, a számlák befizetése nem lehet az az “apróság” amit elfelejtek, mert az évek folyamán láttam már másnál, mekkora gond lehet abból, ha egy számla esetleg elfelejtődik. Így biztosra mentem, és beszereztem egy számlafizetésre emlékeztető appot, a Számlaemlékeztetőt. Szintén könnyen kezelhető, egyszerű, épp arra van, amire nekem kell. Semmiképp sem akartam költségvetési applikációt, csak a számlákra koncentráltam.
3 A harmadik, és talán kedvencem, az a Periódusnaptáram. Ezt az alkalmazást már kb. két éve használom, mióta okostelefonom van, ez az app is megvan. Szerintem nekünk nőknek fontos, hogy tudjunk előre tervezni, és sokszor a menstruációval is számolni kell, pláne ha tengerpartra tervezünk nyaralást, vagy csak elmennénk egy termálfürdőbe a barátokkal. Amellett, hogy meg tudod adni a ciklusod, hasznos kis megjegyzéseket hagyhatsz minden nap. Például megadhatod a súlyod, a hangulatod, de van terhes mód is, sőt grafikonon láthatod is pl a súlyod változását, vagy a hőmérsékleted. Ez a kedvenc alkalmazásom. :)
Ezeken felül persze sok hasznos applikáció is felsorolásra kerülhetne, pl ha kevés vizet iszol, vannak ivásra emlékeztetőek is, vagy bevásárló lista készítő, szóval minden, amit csak akarsz és ami megkönnyíti az életünket, főleg, ha feledékenyek vagyunk. :)
Ti miket használtok? Ismeritek a fentieket?

7 megjegyzés

 1. Egyiket sem használom, nálam a növények akkor kapnak vizet, ha a hűtő tetején lévő elkezd kókadni, mert ő szereti a vizet és így jelez.
  Csekkeket a hűtőre mágnesezzük és igyekszünk azonnal befizetni őket, heti program a postára járás, nincs messze.
  Ciklust meg naptárba szoktam írni, ehhez nem tudok tervezni, jön, a jönnie kell.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is naptárba írtam régen, de így jobb, mert simán meg tudom nézni, mikor lesz meg pl nyáron, nem kell számolgatnom, kiszámíthatóbb, plusz a testsúlyom is ebbe jegyzem fel. :)

   Törlés
  2. Mivel nem szedek fogamzásgátlót, ezért nincs az a gép, ami ki tudná számolni, hogy nyáron mikor lesz meg nekem :)

   Törlés
 2. A periódusnaptárat használom ezek közül, a többit nem én intézem.
  Ott is a vérzés kezdetét és végét, illetve néhány tünetet jelölök csak be. Meguntam a naptárba írogatni, így átláthatóbb. :)
  Egy ideig még a Water Your Body-t használtam, de annyira idegesített egy idő után a folyamatos értesítés, hogy kikapcsoltam, bár le nem töröltem. Azóta megint lényegesen kevesebbet iszok...ördögi kör! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is mindig elhatározom, hogy többet fogok inni, olyankor leszedem az appot, aztán idegesíteni kezd, és letörlöm. Aztán alig iszok megint én is! :D

   Törlés
 3. A számlás app. tetszik, a Periódusos viszont nincs AppleStore-ban, vagy csak én nem láttam. Én évek óta a WomanLog-ot használom. Szerintem hasznos.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezek android alkalmazások, gondolom azért nincs az almásban. De egyébként nem értek az okostelefonokhoz. :D

   Törlés