Februári projektek

február 08, 2015

Annyira el vagyok merülve az utóbbi hetekben a munkámban, hogy észre se vettem, hogy javában februárt írunk, ami azt jelenti, újabb projekteket kell kitűznöm a hónapra. A Januárra, ha visszaemlékeztek, akkor végül minden szépen teljesült, a kuglóf sütés, az egyedi készítésű naptár és a növény ültetés is. Februárban ideje valami komolyabb fába is vágni a fejszém, így az alábbi projektetek találtam ki magamnak!
Először is, ne rugaszkodjunk el túl messzire a konyhától, erre a hónapra is szánok valami finomat. Ezúttal olyasmit találtam ki, amit nagyon szeretek, de jómagam még sosem készítettem. És ez nem más, mint egy kis sült kacsacomb párolt lila káposztával, puha vajas burgonyapürével. Valahogy a hús sütés sok éven át egy számomra bonyolultnak tűnő, könnyen elrontható dolognak tűnt, de az utóbbi időben az oldalasok és a csirkék csak úgy pirulnak virulnak a sütőmben, pont itt az idő szintet lépni. Lehet csak én bonyolítom túl, és kacsát sütni egyáltalán nem nehezebb mint pl. csirkét csinálni. Meglátjuk!
1
Ami végre időszerű lenne, mert elég valós igény van rá, az egy kulcstartó a falra. A párom is és én is megszoktuk a szülői házban, hogy a lakásba lépéskor felakasztjuk a kulcsainkat, és kész, az mindig ott van ha kell. Én mai napig ha hazamegyünk Édesanyámhoz, berögzült mozdulatsor kíséretében teszem a helyére a kulcsaim. Nem akarok készen vásárolható kulcstartót, mivel egyik sem igazán az én stílusom, szóval csinálok magunknak sajátot. Azt hiszem ez lesz a legnehezebb a hónapban, már csak azért is, mert még nem igazán tudom, milyet is szeretnék. :D
 2
Kabát átfestés! IGEN! Az átfestés szó igen gyakran megfordul nálunk mostanában, hiszen a lakás a következő időkben (ez akár éveket is jelenthet!) sok átalakuláson fog átmenni, ami átfestéshez köthető, mivel a bútorok, csempék, járólapok nagyon nagy része nem az a színvilág, amit mi szeretnénk magunk körül hosszú távon látni, attól független hogy egyébként szép a lakás. No de eltértem a kabáttól… szóval van egy világos színű téli kabátom, kivehető műszörmés béléssel, amit eBay-en vettem tavaly. De állandóan összekoszol a kutya, vagy csak én magam, és a világos nem is az én színem ekkora mértékben. Így átfestem ruhafestékkel. És az az elvetemült ötletem támadt, hogy a rajta lévő gombokat is átfestem… mondjuk körömlakkal! :D
3
Farsangi buli! Szerintem általános iskolás korom óta nem vettem részt farsangon. A barátokkal találtuk ki, hogy idén farsangozunk, beöltözünk, szórakozunk egyet együtt, így itt több kisebb projekt is felmerül, hiszen egyrészt kell jelmez (amiről még fogalmam sincs, hogy mi legyen), kell némi dekoráció aminek passzolnia kellene a témához. Meglátjuk milyen kis költségvetésű de jópofa ötleteket találok neten. És persze valami igazi partis kaja is kell majd, falatkák, ilyesmi. :)
4 
Persze a fő projekt a hónapban az lenne, hogy a Pocszoba átköltözzön a középső szobába, és a jelenlegi Pocszoba helyét az étkező foglalhassa el, de útban vannak még bútorok, amiket el kell vinni, illetve még a régi szobámból nekem is el kell hoznom bútort. Sajnos itt több emberrel kell összeegyeztetni, hogy ki hogy ér rá, így kissé lassan megy a dolog, ami bosszantó, mert már rendezgetném a lakást aszerint, ahogy kigondoltuk. :)
Ti mit terveztek Februárra? Farsangoztok?

0 megjegyzés