Pofonegyszerű mégis mutatós dekoráció fillérekből

január 31, 2015

Évek óta az origami szerelmese vagyok, imádom a sokszínűségét és a végtelen kreativitása mellett az egyszerűségét. Személyes kedvencem a daru, ha nem hajtogattam már egy kívánságnyira valót az elmúlt években, akkor egyet sem, de az igazság az, nincs olyan, amit ne lehetne összehozni papírból. Állat, növény, tárgy, bármi megoldható, csak ki kell találnunk, mit szeretnénk, és milyen színből, aztán mehet a hajtogatás.

Az internet teli van leírásokkal, lépésről lépésre bemutatják videókban, hogyan kell meghajtogatni egy adott alakot, tehát tényleg csak egy pici kézügyesség kell, meg némi papír, és olyanokat lehet alkotni belőle, ami bármilyen lakást feldobhat. Hoztam egy kis válogatást, egy ötletcsokrot. Nálunk biztos, hogy helyet kap a dekorációk között az origami is.

799eda79c13f2d4298daaa65edbd6fdf

Gyerekszobába szerintem marha aranyosan mutat, ha elég nagy a lurkó, együtt is lehet hajtogatni, nem csak elefántot. :)

4989ccb6bd10bccb966d4fd8f3a59231

Csajos sarokba, íróasztal felé? Simán!

dbfc6ebcb7edef38b1fc65ee3a0aad4b

Ez megint gyerekszobás inkább, bár én el tudom képzelni más helyen is

f4bc00faf1a9aaa1fdba1c93e9276b9d

Aki vonzódik a geometrikus formákhoz, annak ez biztos fog tetszeni. A színt kedvünk szerint variálhatjuk.

f5928b5d2b7ee699f025aa22de3d6749

Szarvas, és csillag és kék! Ezt a képet nekem találták fel! :D

gfdggfh

És végül, egy kis turpisság azoknak akik nem értenek a növények gondozásához, de mégis szeretnének valami mutatósat, a művirág egy új fajtája.

A lakás csinosítgatása és a mi stílusunkra való áthangolása alatt biztos, hogy valamelyik helyiség gazdagabb lesz valamilyen kis hajtogatott csodával, amiről persze majd beszámolok a blogon. Hiányoznak a rég szobámban a lámpáról lógó daruk, vagy a mozaikom az ajtóüvegről.

Ti szeretitek az origamit? Van esetleg bármilyen hajtogatott dísz az otthonotokban?

2 megjegyzés

  1. Nagyon szépek! Egyetlen hátrányuk, hogy nem tartósak, egy idő után elvesztik formájukat, pöndörödnek, fakulnak és persze porosodnak. De mire tönkremegy, lehet másikat alkotni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nem olyan tartós mint egy üveg váza, de olyan jó móka, és azért a házilag készült dekor valahogy mindig egyedibb, és személyesebb. :)

      Törlés