Összedobós tiramisu

január 03, 2015

c5763627257ccc5d20c35674af7d569cEgy egyszerű, finom, akár látványosnak is nevezhető desszert receptjét hoztam Nektek. Én az a fajta nő vagyok, aki alapjában véve jobban szeret süteményt készíteni, mint főzni, bár utóbbit természetesen gyakrabban űzöm, de azért szeretek hódolni az édességkészítésnek is főleg ha csak össze kell kutyulni, meg rakosgatni a hozzávalókat. És hát a tiramisu épp ilyen édesség. Ezelőtt soha a büdös életbe nem készítettem még, de ez piszok jól sikerült, bár volt rá esély, mivel egy gondosan kidolgozott, afrodiziákumig tökéletesített receptet sikerült szereznem nagynénémtől – ez úton is köszönet, övé az érdem a receptért.

Gyors, viszonylag kevés hozzávalókból, mondhatni közepesen pénztárcabarát sütemény, amit 20 perc alatt össze tudsz dobni.

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 12-15 db babapiskóta
  • rum aroma
  • 2-3 adag kávé
  • 500g mascarpone sajt
  • kakaópor

 

A 4 tojás sárgáját a fehérjétől válaszd el. A fehérje egy csipet só társaságában legyen habverő áldozata. Jó keményre kell verni. A sárgáját 12 dkg cukorral habosra kell keverned, majd a mascarpone is kerüljön a cukros tojássárgájához. Kutyuld csomómentesre. Ha ezzel elkészültél, a kemény habot amit a tojásfehérjéből vertél forgasd bele a mascarponéba, legyen szép krémes az állaga. Mindeközben lefőzheted a kávét, amit a maradék cukorral és ízlés szerint a rumaromával gazdagíts. Én egy evőkanállal tettem a kávéba.

Ha megvagy ezekkel, akkor keríts egy tálat. Ha átlátszó, az plusz pont, de nekem speciel nincs még ilyenem, így egy műanyag tálat vetettem be. Egy kis krém alulra, majd 1-2 mp-re a kávéba mártott piskóta. A rétegek úgy váltsák egymást, hogy a végén krém legyen felül. Szórd meg kakaóporral, esetleg fahéjjal, fedd le, és tedd fél napra a hűtőbe. Ha délben összedobod, este már lehet is enni. Smile

Ti csináltatok már tiramisut? Esetleg van trükkösebb receptetek? Miket szerettek sütni?

U.i.: A saját alkotásom nem sikerült lencsevégre kapni, mert hűlt helye maradt, mire észbe kaptam, így a kép csak illusztráció. De fogjuk rá, hogy az enyém is majdnem ilyen szép volt! Smile with tongue out

5 megjegyzés

  1. Én is sütök, főzök...de a sütés mindig is közelebb állt a szívemhez, cukrásznak készültem, aztán szakács lett belőlem. :D Nálam ez a tiramisu alapreceptje, de mindig rakok bele egy jó adag vaníliás cukrot. Van egy eszelősen jó fajta, de nem mindig lehet kapni, ezért feltankolok belőle és teszem minden édeshez, ha kell, ha nem! :)))
    Sok sikert a bloghoz, már a Lakkfant és a Buborékot is olvastam, így itt a helyem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vaníliás cukrot én is szinte mindenbe teszek, amibe lehet. :D
      Örülök, hogy itt vagy! ;)

      Törlés
  2. Ezt a rovatot várom a legjobban! :)
    Képzeld, még sohasem ettem tiramisut. :D

    VálaszTörlés
  3. Én is pont így készítem a tiramisut:) Örülök ennek a blognak, főleg ennek a rovatnak:)

    VálaszTörlés