Januári projektek

január 08, 2015

Bizonyára sokaknak lesz ismerős a helyzet, miszerint rengeteg mindent szeretnének csinálni, de végül a sok mindenből nemhogy kevés, de semmi sem valósul meg. Én rendszeresen járok így. Millió meg egy dolgot szeretnék. Csak hogy értsétek, sütni valami klassz tortát, csíkosra festeni a pocszoba falát, csinálni kulcstartót a falra, 2015ös naptárat, felújítani az akváriumot tartó kis asztalkát, képeket előhívatni, shaggy szőnyeget vadászni, csempét festeni a wc-ben stb. Az ötletek csak gyűlnek, a pinteresten eltöltött barangolós percek is csak sokasodnak, de eredmény meg semmi. A gond ott van, hogy megoszlik a figyelmem, és nem összpontosítok egyszerre csak egy, vagy pár projektre, hanem állandóan csapongok, így mindenbe csak bele-belekapok. Viszont hogy a tervekből legyen is valami, úgy döntöttem, minden hónap elején kigondolom, mit kellene elkészíteni az adott hónapban, megosztom azt Veletek, és amint kész, jövök a postokkal.
Kezdetnek Januárra egy igen aktuális elintéznivalónk van, ami nem más, mint a naptár. Én személy szerint utálom a kis állatkás, meg tájképes, meg a “sohaelnemkészítemdejólnéznekki” receptes 500 Ft-os naptárakat. Mind személytelen, és a legbosszantóbb, hogy rengeteg Vasárnappal indul. Persze vannak korrektebb naptárak is, de egy olyan sem, ami olyan lenne, amit én akarok. Természetesen úgy fogom elkészíteni, hogy már jó előre kiemelem a fontos eseményeket, mint a szülinapok, névnapok. Hogy milyen témát választok, az egyelőre legyen még meglepetés, de hamarosan jövök a részletekkel, mivel ez a legaktuálisabb, így ezzel fogom kezdeni.
1
A második, az egy általánosabb terv, de nekem fontos pont. Süssünk valamit. Legyen mondjuk kuglóf! Azzal régen elég szép sikereket értem el. A konyhám felszereltsége sütögetéshez elég gyér még, többek között kuglóf alapom sincs, de ez nem jelent semmit. Tervben van a lassú feltöltés, és akkor miért ne kezdhetnénk egy kuglóf formával. Amit viszont nem tudok, hogy fém vagy szilikon mellett döntsek. Mert a fémet ismerem, használtam, de a szilikon meg szimpatikus, de nem tudom hogyan működik, miben másabb. Erre várok tippeket, érveket és ellenérveket! Ti szilikonformákat vagy fémet használtok? Melyik a jobb szerintetek, és miért?
1
A harmadik pedig legyen egy kis ültetés. Próbálom rendezni a viszonyom a növényekkel a lakásban, és nem megölni őket, ami nem könnyű. Sajnos különös érzékem van ahhoz, hogy kinyírjak olyan növényeket is, amiknek elvileg bírnia kéne, még egy olyan köztudottan növénykiller emberrel is mint én. Csilla barátnőm lepett meg egyszer egy elvileg strapabíró növénnyel – mi is volt a neve? – amit sajnos kb. két hét alatt a halál völgyébe küldtem. Azt hiszem túlöntözés történhetett. Ez úton is sajnálom Csilla, én megpróbáltam! Open-mouthed smile Szóval most is kihalt egy növénykém, és egy csini kaspó maradt árván utána, amibe szeretnék beköltöztetni valamit. Mit szoktak ilyenkor ültetni? Adjatok tippet, mire merhetek vállalkozni?
3

Ti milyen projektekkel foglaljátok le magatokat?

5 megjegyzés

 1. A szilikonformát csak ajánlani tudom, bár nekem muffinos van, de olyan könnyen kitudtam belőle borítani őket, hogy ihaj :D Anyának többféle is van, ő eddig mindegyikkel meg van elégedve, nem csalódott ;)
  Vicces módon nekem két olyan naptáram van, amit írtál, az egyik tájképes, a másik meg ételes :D Szerencsére egyik sem vasárnappal kezdődik és van hozzá cuki matrica is, amikkel jelölni tudom a nevezetes dátumokat :D De egyszer lehet, hogy én is készítek, csak legyen jó a nyomtatónk :D Jó ötlet ez a projektes dolog, én is csapongó típus vagyok, sok mindenbe belefogok, aztán egyikből sem lesz semmi, mert már megint más érdekel :D Kíváncsian várom a posztokat az eredményekről ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is a szilikon felé hajlok, az olyan egyszerűbbnek tűnik. :D

   Muszáj egyszerre egy dologra fókuszálnom, különben tényleg soha semmi nem készül el. :D

   Törlés
  2. kuglófból teflonos bevonatú fémem van, de amúgy muffinhoz pl. a szilikon sokkal jobb, bár sok idő volt, míg rájöttem. :)
   ha nem teflonos, akkor szilikon legyen! ;)

   Törlés
  3. A nagy méret miatt félek kicsit a szilikontól, de buzizza is az agyam. Muffinhoz nekem bevált a fém, bár tény az is, hogy a szilikont nem próbáltam, de ha cserére érik a fém, akkor biztos szilikon lesz a kövi. :)

   Törlés
 2. A középső naptárat úgy elfogadnám *-* egyébként tetszik ez a hónapra felosztós dolog, majd én is hasonló módon fogom tervezni a dolgaimat :3

  VálaszTörlés