Jácintot minden lakásba!

január 29, 2015

A Januárra kitűzött projektek közül az utolsó is megvalósult, azaz a kinyírt növényem után maradt kaspó új lakóra talált.

Mint ahogy azt már említettem Nektek az előző postban, nem vagyok még egyelőre túl profi növény gondozásban, és sajna gyakran megesik, hogy a nem megfelelő öntözés áldozatává válnak a házban lakó növénykék. Azért azt mindenképp el kell mondanom, hogy az alábbiakban látható szegény pára 3 hónapon át előtte remek kondícióban volt. Aztán történt valami, megindult a leejtőn, és kész.
Az új növény egy jácint lett, amit a Baumaxban szereztünk be. Már hetek óta tudtam, hogy ilyen növényt akarok, végre valami ami virágzik is, és állítólag tényleg könnyű gondozni – meglátjuk.
1
Tehát, adott volt egy szép bronzos barna kaspó, egy halott növénnyel, meg a szép új Jencike. A régi növény földjének nagy részét hasznosítottam. A jácint szereti a nedvességet, szóval jól megöntözve került a nagyobb műanyag kaspóba, ami pedig a bronzkaspóba illik bele. Így lett az az alábbi a végeredmény!
10946602_1533625586896818_167076671_n
Jencike azóta gyönyörűen kinyílt, illatozik, és látszólag jól érzi magát. Tervben van még pár beszerzése, illetve a kövirózsa sorsát is még megmutatom, hogyan készült hozzá kaspó. :)
Szeretitek a jácintot? Különböző stílusú kaspókat vásároltok, vagy törekedtek a harmóniára?

4 megjegyzés

 1. Nagyon szép. :) Nekem is van fehér és rózsaszín, meg a kertben sima lila és a dupla rózsaszín és fehér. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én nem merek kertbe egyelőre ültetni, mert egyrészt hideg van, másrészt van egy Elmo nevű őrült kutyám. :D

   Törlés
 2. Na, megtudtam, milyen a jácint. Nekem cserépben vannak a virágok, kis alátéttel, többségük az ablakpárkányon.
  (Há-há, Legok, a fentit még csak katalógusban láttam, jól néz ki. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én se tudtam, hogy ez a jácint, csak hogy ez a hagymás izé kell nekem. Majd szánok egy külön bejegyzést a Legoknak, megérdemlik. :D

   Törlés