Éves terv túlteljesítve

január 01, 2015

Már jó ideje szokásom évről évre, magamban kitűzni célokat az adott évre. Tekintsük ezt rövid távú tervnek, ami természetesen összefüggésben van a nagy, mondjuk hogy 5 éves tervvel. Nyilván az utóbbi úgy módosul, tolódik, alakul, ahogy az előbbi sikeredik. 2014 sem indult másként, mint magamban megfogant tervekkel. Három fontos mérföldkövet tűztem ki, amit el szerettem volna érni.

Az első, és talán számomra a legegyszerűbb az volt, hogy valahova külföldre kijussak, ahol eddig még nem jártam. Ez már csak azért is sikerre volt ítélve, mert már 2013 novemberében lefoglaltam egy angliai utat januárra, így biztos volt, hogy az év nem lehet teljes kudarc, az egyik mérföldkő ki lesz pipálva. Ekkor persze még nem gondoltam, hogy 300%-osan túlteljesítem ezt a pontot a kis képzeletbeli listámon, hiszen Októberben eljutottunk  Horvátországba. Istenit bringáztunk az Adria mentén, s habár csak 5 nap volt, én zseniálisan éreztem magam. A Horvát út tervezése, szállásfoglalása idején pedig már egy Bécsi, karácsony előtti, vásározós, romantikus hosszú hétvégét is lefixáltunk. Szóval a szocialisták büszkék lennének rám, a tervet jócskán kiviteleztem, micsoda teljesítmény!

ut

A második pont a listán a saját autó terve lett. Amit eredetileg év végére szántam, de ahogy játszadoztam a gondolattal, előbb nyárra előrehoztam a vásárlást majd valahogy hirtelen február lett belőle, és azon kaptam magam, hogy egy 2005ös Seat Ibiza büszke új tulaja vagyok. Eredetileg VW Golfot szerettem volna, mindig az volt a szívem csücske, de a keretemből nem érte volna meg, így lett végül az Ibiza, amit én csak Daginak hívok. Kis kerekded, már első pillantásra ez a név ugrott be, s lévén hogy szeretem elnevezni a számomra kedves tárgyakat, így nem is volt kérdés, hogy a kocsim is kap nevet.

A harmadik, és legkomolyabb terv nem más volt, mint a családi fészek elhagyása, az önállósodás, ergo a ki és elköltözés. Ezt az őszre hagytam magamnak, és szeptember 26-án el is költöztem, viszont nem egyedül. Elköltöztem, és össze.  Megtörtént, pedig nem terveztem, az az, hogy szerelmes lettem. Határozottan büszke voltam arra, hogy sikeresen berendezkedtem a szingli életre. Olyannyira profi lettem, és élveztem, hogy eljutottam odáig is, hogy minden nemű furcsa érzés nélkül lazán beültem egyedül a moziba – ezzel kapcsolatban ma sem értem miért lepődik meg valaki azon, ha elmondom, egyedül moziztam - vagy sétáltam el a környéken lévő fagyizóba. De jött Ő. Összességében nem állítom, hogy nem akartam kapcsolatot, de egy újabb 3.5 éves kapcsolatból kiszállva új és nagyon szigorú elvekkel a fejemben nem gondoltam, hogy ilyen hamar megtalálom azt, aki megfelel mindannak az elvárásnak, amit az első két hosszú kapcsolatom után felállítottam magamban, arra készülve, hogy ennek már igazán hosszúnak, életre szólónak kell lennie. Mondhatni hamar, 2 hónaposan összeköltöztünk, egy kertes házba, ami azzal az előnnyel is jár, hogy Elmot, a golden retriever kutyusom is magammal tudtam hozni. Ez nagy öröm nekem, mert egy panelban nem lett volna helye, de így minden szerelmem egy helyen, közel hozzám. A házról majd írok később, és persze meg is mutatom.

2

Sikeres évet zártam összességében, persze voltak negatív fordulatok az évben, mint pl. a munkahelyemen történt stressz forrást előidéző változások, de 2015 pont alkalmas arra, hogy ezen a szálon dolgozzam, és jobb körülményeket alakítsak ki.

Szerintem ez egy jó irány, amerre tart az életem, és fontos, hogy legyenek rövidebb és hosszabb távú céljaink is. Nem dől össze a világ, ha valami nem úgy, nem akkorra, vagy egyáltalán nem sikerül, hiszen annyi a külső tényező, a legtöbb célunk felé vezető út teli van kitérőkkel, dugókkal és olykor teljes pályás útzárlatokkal. De ez nem lehet soha világ vége. Van egy klasszul hangzó angol “mondás” miszerint If things aren’t go right, go left. Ez nem szószerinti magyar fordításban annyit tesz, ha valami nem megy X módon, csináld máshogy. És tudjátok, “Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!”. Elégedett vagyok a 2014es évemmel, rengeteg csodálatos dolog történt velem, és bizakodva tekintek az új évre amire már meg is vannak az új célok, aminek teljesültére egy év múlva visszatérek.

Ti szoktatok tervet készíteni? Miket sikerül 2014-ben elérnetek? Mire vagytok büszkék az óévben? Milyen terveitek vannak idénre?

4 megjegyzés

 1. Nagyon jó olvasni, hogy ilyen szuperül telt a 2014-es éved. :)
  Pont kérdezni akartam, hogy mi van Elmóval, de látom, ment veled és össze is barátkozott a pároddal. Az új környezetet gyorsan megszokta? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Első éjszaka a bejárati ajtó előtt vonyított és ugatott hajnalig, de utána belejött, és a szomszéd kutyákkal is eljátszik, szóval azt hiszem jól érzi magát. Talán idén társat is kap. :)

   Törlés
  2. Nagyon szorítok, hogy legyen egy barátnője vagy egy barátja. :)

   Törlés
 2. Ahogy olvasom szuper éved volt, nagyon örülök! Remélem az idei pedig még ennél is jobb lesz! :) és persze ELMOOOO baby:<3

  VálaszTörlés