Egyedi naptár a sötét erő jóváhagyásával

január 15, 2015

A Januári projektek postomban a hónapra kitűzött tervek közül az első és legaktuálisabb a 2015-ös naptár készítése volt. Mint ahogy írtam is korábban, én nem igazán találok igazán magamnak való naptárat az általános helyeken. Lovas, kiskutyás, boros, vasárnappal kezdődős… én ezeket nem szeretem. Persze rendelhetnék tetszőt online jó sok forintért, de akárhogy is nézek a témára, sose lesz egy olyan naptár se, ami 100%-osan tetszik, úgy hogy közben ezt én magam is elkészíthetem, jóval kevesebből is akár.

A témán nem sokat agyaltam, elég kézen fekvő volt, hogy a Star Wars lesz a befutó. Nem csak én, de a párom is imádja, sőt, azt hiszem, bátran mondhatom, hogy Ő sokkal nagyobb fan mint én – mikor Vele néztem a filmeket folyamatosan előre idézett, ami űbercuki volt. Szóval éljen az erő sötét meg világos oldala!

Nem bonyolítottam túl a dolgot, A4-es méret, felülre kép alulra a naptár maga. De hogy kicsit egyedibb, hangulatosabb legyen, így kollázsokat készítettem, amikhez fejenként három képet választottam. A képek forrása szinte 100%-ig a Pinterest. Kifejezetten illusztrációkat, grafikákat, hangulatosabb képeket kerestem, nem feltétlen a filmből egy az egyben kivágott képeket. A kollázs elkészítésére az általam nagyon szeretett, és a legjobb online, nagy részben ingyenes képszerkesztőt, a PicMonkey-t vetettem be. Aki nem ismeri is hamar beletanul a használatába, és könnyen, gyorsan elvégezhető vele minden alap képszerkesztési művelet, nem kell PS tudornak lenni egy átméretezéshez vagy vízjelezéshez.

naptár

A naptár egy egyszerű stílust kapott, igyekeztem több közt hagyni, hogy lehessen a napokhoz írni, jelölni azt ha valami esemény van. Egy kis Word ismeret kell, és máris gyönyörű dolgokat lehet összehozni. Eredetileg előre be akartam jelölni az évfordulót, névnapokat, szülinapokat és családilag fontos ünnepeket, de ezt végül utómunkával, tollal teszem meg, úgy élethűbb. Szépen beszámoztam mindent, igazítgattam, alakítgattam, egyszerű, talpatlan betűtípussal dolgoztam, beszúrtam a végén a képeket felülre, és kész is voltam. Elvittem kinyomtatni. A nyomtatásnál egy fényesebb, vékonyabb karton kértem. És ez lett belőle. Smile

naptár

 

naptár1

 

Ti szoktatok naptárat készíteni? Milyen naptáratok van erre az évre?

0 megjegyzés