A csokimikulás utóélete

január 07, 2015

Avagy a kurvafinom házi rumos fahéjas forrócsoki, amiért nem kell a bécsi vásárig menni.

Borzasztóan ízletes rumos forrócsokit ittunk az ünnepek előtt Bécsben, amit még most is emlegetünk. A Mikulásról megmaradt csokifigurák kerülgetése plusz a nosztalgia szülte az alábbi receptet. Nem hiszem, hogy forradalmasítottam volna a forrócsoki készítésének iparágát, de jól jöhet egy ilyen recept is a repertoárba, főleg ha így ünnepek után szeretnénk még kicsit visszaidézni a hangulatot, akkor nem is kell más, csak egy puha pokróc, egy jó film és egy bögre csoda.

Hozzávalók 2 bögréhez:

  • 2 nagy csokimikulás
  • 5dl tej
  • rum  ízlés szerint – vagy rumaroma
  • fahéj
  • 20 g vaj

A figurákat összetördeltem, egy kis vaj társaságában egy kisebb lábosba tettem, és közepes lángon szépen felolvasztottam. A vaj azért kell, mert attól krémesebb lesz a csoki, könnyebben olvad, és az íze is jobb. Ha ez kész, akkor mehet bele a tej. Forralásig főzöm. Rum híján én két kiskanál rum aromát használtam, plusz egy fél kiskanál fahéjat. Ha minden szépen elvegyült, akkor kész is. Bögrébe bele, ha van tejszínhab – nekem épp nem volt – akkor azt is nyomjunk rá, nem kell sajnálni, ez úgy sem egy kalóriaszökevény recept. Reszelhetünk fehér és kakaós csokit is a habra, amitől esztétikusabb. Ennyi az egész, jöhet az édes élvezet!

3

2 megjegyzés

  1. Nagyon guszta! lyenkor sír a lelkem, hogy nem fogyaszthatok tejet és vajat. :( Vízzel nem az igazi a forrócsoki, úgyhogy marad a kávé és a tea.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finoman hangzik. :) Amilyen hideg van mostanában, nincs is jobb, mint egy meleg bögre gőzölgő forrócsoki. :)

    VálaszTörlés